Google Pixel 4a порівняли з нещодавно анонсованим iPhone SE 2020

Google Pixel 4a порівняли з нещодавно анонсованим iPhone SE 2020

Минулої середи компанія Apple анонсувала iPhone SE другого покоління, який перетворює продуктивність iPhone 11 в корпус стилю iPhone 8 за тією ж роздрібною ціною в 399 доларів( в українських магазинах ціна від 15 тисяч гривень за 64 Гб), як і Pixel 4a. Багатьох користувачів цікавить, який із двох смартфонів кращий і чому. Видання 9to5google знайшло час, щоб порівняти iPhone SE 2020 з майбутнім Pixel 4a майже в кожному аспекті.

Технічні характеристики Pixel 4a проти iPhone SE

Алюміній чи пластик?

Спочатку поговоримо про фізичний дизайн цих двох телефонів. Pixel 4a від Google – це абсолютно новий дизайн порівняно з моделлю 2019 року, але iPhone SE 2020 по суті є лише переробленим iPhone 8. У випадку iPhone це означає, що ви отримуєте металевий каркас і скло чорного, білого або “порошкового” червоного кольору.

Однак, дивлячись на Pixel 4a, він не є таким ж преміальним. Pixel 4a має повністю пластичну конструкцію, як і Pixel 3a.

Зарядка Pixel 4a та iPhone SE : 18Вт провідна, айфон отримав Qi

А як щодо зарядки? І iPhone SE, і Pixel 4a підтримують дротову зарядку потужністю 18 Вт, але з парою суттєвих відмінностей. У флагмані Pixel, зарядний пристрій використовує USB-C на обох кінцях і включає в себе 18 Вт зарядку з коробки . IPhone, з іншого боку, підтримує лише 18 Вт зарядку за допомогою окремо придбаного адаптера та кабелю. У iPhone SE 2020 є одна велика перевага в тому, що він підтримує бездротову зарядку Qi. Чому Google не включила цю функцію, нас трохи бентежить, це може бути вирішальним фактором для багатьох людей.

Характеристики дисплея Pixel 4a проти iPhone SE: OLED або LCD?

Як щодо дисплея? Це, можливо, найбільша перевага Google Pixel 4a.

Apple iPhone SE 2020 використовує 4,7-дюймовий РК-дисплей, який не є навіть HD (1334 × 750). Тим часом, Pixel 4a від Google запропонує 5,8-дюймовий OLED-дисплей 1080 пікселів. Цей дисплей запропонує не тільки більше місця для перегляду, але й кращу контрастність та, можливо, також кращу яскравість. OLED – це той самий тип дисплея, який Apple використовує на своїх флагманських iPhone.»

Дизайн 2014 року чи 2020-го?

Apple використовує перероблений дизайн на iPhone SE 2020. Як вже згадувалося, він використовує трохи оновлену версію того самого базового дизайну iPhone 6. SE заснований в основному на дизайні iPhone 8, а це вже застарілий вигляд з величезними рамками зверху і знизу.

apple iphone se

Тим часом Google Pixel 4a використовує дизайн, який є досить поширеним для інших смартфонів Android у 2020 році. Передня частина Pixel 4a має безрамковий дисплей,  з усіх чотирьох сторін, він має виїмку для селфі-камери .

Це також дійсно зводиться до особистих переваг пристрою, але я б набагато краще використовував Pixel 4a у 2020 році проти iPhone SE, коли справа стосується дизайну.

google pixel 4a

Датчик відбитків пальців Pixel 4a проти iPhone SE: Ззаду чи спереду?

І Pixel 4a, і iPhone SE використовують датчики відбитків пальців замість системи розблокування обличчя, які використовують Pixel 4 та iPhone 11. Датчики відбитків пальців абсолютно непогані, і в цьому випадку це лише питання розміщення.

У Pixel 4a від Google сенсор відбитків пальців знаходиться на задній панелі телефону. Особисто мені це подобається, тому що він ергономічний, швидкий. Датчик Apple, з іншого боку, знаходиться на передній панелі телефону та вбудований у головну кнопку.

Місце для зберігання: можливо, Pixel 4a виграє?

Ми знаємо, що iPhone SE 2020 доступний у трьох ємностях пам’яті, але такох ходили чутки, що Pixel 4a може бути випущений з однією ємностю пам’яті: 128 ГБ. Це означає, що Pixel 4a може запропонувати 128 Гб за ту ж ціну, що і iPhone SE 64.

Процесори: Перевага фірмової мікросхеми Apple A13

В таких умовах Apple має величезну перевагу в iPhone SE. Цей пристрій використовує той самий процесор A13, що і iPhone 11 серії, тому очікуйте, що цей пристрій має високу продуктивність.

Що з Pixel 4a? Snapdragon 730 в пристрої, поєднаному з 6 ГБ оперативної пам’яті, буде абсолютно більш ніж здатний для переважної більшості людей, але щодо сирих кінських сил Apple має незаперечний виграш.

яблуко а13 біонік

Особливості Pixel 4a та iPhone SE

У відділі функцій чіткий виграш на обох цих смартфонах. Google Pixel 4a та iPhone SE запускають своє програмне забезпечення так, як задумали виробники, без зайвого навантаження, зміненого дизайну тощо.

Це дійсно велика можливість, адже історично більшість смартфонів середнього класу інших брендів були набиті іншими програмами або налаштуваннями. Натомість Pixel 4a отримує чистий Android 10, а iPhone SE – iOS 13.

Вартість перепродажу

Ось факт: iPhone має набагато кращу вартість перепродажу, ніж буквально всі Android смартфони. Таким чином, якщо ви дійсно підраховуєте копійки на наступну покупку смартфона, iPhone SE стане кращою довгостроковою інвестицією. Через рік-два ви все одно зможете продати iPhone SE за хорошу вартість.

А як же Pixel 4a від Google? Тут справи гірші. Наприклад, Pixel 3a, який дебютував у травні 2019 року за 399 доларів, наразі продається всього за $ 175 .

 

Довгострокова підтримка

Інше ціннісне питання – просто те, як довго ви можете ним користуватися. Якщо ви подбаєте про це, iPhone SE від Apple, ймовірно, прослужить вам щонайменше 5 років з повною підтримкою програмного забезпечення також весь час. Це менше 100 доларів на рік, щоб володіти пристроєм!

З іншого боку, Pixel 4a обіцяє лише 3 роки оновлення / патчі безпеки від Google. Це все-таки більше, ніж переважна більшість інших дешевих смартфонів отримає вас, але це все ще далеко від того, що Apple подає до столу, і це абсолютно щось, що слід врахувати.

Характеристики камери Pixel 4a та iPhone SE

Обидві одинарні камери

У той час як флагмани сьогодні отримують 2, 3 або навіть 4 камери, і iPhone SE, і Pixel 4a пропонують один і той же масив – одну 12-мегапіксельну камеру. Це означає, що немає телефото і не має ширококутної камери, але і Google, і Apple довели, що один датчик все ще може створювати приголомшливі зображення.

Pixel 3a iPhone

Pixel 4a проти iPhone SE: що ви придбаєте?

Зважаючи на всю цю інформацію, який пристрій ви би придбали? Напишіть у коментарях нижче. IPhone SE 2020 буде запущений у продаж 24 квітня по всьому світі, в той час як Pixel 4a Google … ну, ми ще не знаємо. Передбачалося, що пристрій надійде у травні. Пристрій, швидше за все, буде презентовано онлайн.

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.