Kirin 985 проти Kirin 980: який процесор продуктивніший

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні відбулася прем’єра серії Honor 30, де Pro-версії отримали чіп Kirin 990, а ось центральна модель лінійки дебютує з новим чіпсетом Kirin 985. Після Kirin 990 і Kirin 820 це третій за рахунком процесор, виготовлений по 7-нанометровим техпроцесом із застосуванням EUV- літографії.

Сама нумерація SoC не залишає сумнівів, що вона зайняла проміжне місце між Kirin 980 і Kirin 990, а від попередника її вигідно відрізняє наявність графіки Mali-G77, а також процесор обробки зображень Kirin IPS 5.0 і двоядерний нейронний блок NPU ідентичні тим, які пропонує Kirin 990 що стосується 5G-модему, то він також аналогічний тому, що йде в парі з Kirin 990.

Сама компанія вважала за краще промовчати під час презентації про рівень продуктивності чіпа. І тепер зрозуміло чому. «Виміряти» потужність Kirin 985 вдалося вже експертам AnTuTu, і вони поділилися результатами тестування. «Начинка» процесора дозволила йому набрати в загальному заліку 386045 балів і це гірше того результату, який демонструє Kirin 980, але кращий за показники Kirin 820.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що стосується продуктивності GPU, то Kirin 985 і тут не зміг обійти Kirin 980, демонструючи практично аналогічну потужність. А ось в тесті CPU новий чіпсет не тільки не перевершив попередника, але і поступився навіть Kirin 820. За фактом, новий чіп номінально стоїть на сходинку вище попередника Kirin 980, а за фактом він програє йому по всіх параметрах за винятком швидкості пам’яті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.