Смартфони

Samsung завдала удару в спину власникам Galaxy S7 і Galaxy S7 Edge

Share

Спочатку дані смартфони топового рівня, якими вони були на момент свого запуску в продаж, працювали на базі операційної системи Android 6.0 Marshmallow, проте потім, після цього, їх оновлювали кілька разів. В останній раз ці мобільні пристрої з флагманської лінійки були оновлені в 2018 році, коли для них випустили Android 8.0 Oreo, і з тих пір встановлено останню версію для даних моделей не випускали, тобто, простіше кажучи, вони отримали тільки дві нових повноцінних ОС. Тим не менш, до цих пір ці телефони іноді отримують щоквартальні патчі для системи захисту, а випускаються вони один раз в три місяці. В останній раз такий патч був випущений в березні цього року, а нових ці смартфони вже ніколи не отримають.

Як стало відомо від журналістів SamMobile, компанія Samsung видалила флагмани Galaxy S7 і Galaxy S7 Edge з переліку мобільних пристроїв, які отримують щоквартальні патчі для системи захисту. На практиці це означає, що власникам даних флагманів доведеться користуватися старим застарілим програмним забезпеченням, оновлюватися яке вже ніколи більше не буде. Подібним чином бренд, з натяжкою, виконав свої обіцяє про оновлення актуальних моделей флагманів протягом чотирьох років. Втім, немає ніяких технічних обмежень для того, щоб оновити дані флагмани до Android 9.0 Pie або до Android 10.0, але південнокорейська корпорація все одно не стала цього робити, роблячи так саме навмисно.

Шляхом передчасного припинення випуску нових ОС для своїх телефонів їх виробники не тільки економлять на розробці програмного забезпечення, обходиться яка недешево, але ще і, крім того, змушують людей купувати собі нові сучасні моделі, тим самим допомагаючи їх творцям заробляти все більше і більше грошей. В даний час єдиним в світі брендом, який протягом щонайменше чотирьох років випускає актуальні версії операційних систем для своїх телефонів, роблячи це оперативно і абсолютно чесно, є Apple. Її продукція, що найцікавіше, коштує приблизно стільки ж, скільки і флагмани від Samsung, проте остання відверто економить на ПО для своєї продукції, тим більше що за розробку операційної системи Android відповідає не вона, а Google.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Sony готує нову портативну консоль PlayStation

    У світі ігор ходять чутки про те, що Microsoft і Sony можуть створити переносні версії…

    17.05.2024

    Власники нових iPad Pro скаржаться на дивні дефекти екрану

    Перші користувачі, що купили iPad Pro з чіпами M4 та новими OLED-екранами, виявили неприємну деталь…

    17.05.2024

    Apple дозволила всім програмам стежити за користувачами: що робити

    В останні кілька днів власники iPhone по всьому світу скаржаться на дивний баг в iOS,…

    17.05.2024

    iPhone 17 Ultra отримає новий дизайн та непристойно високу ціну

    Портал The Information поділився інсайдом щодо виходу абсолютно нової моделі iPhone зі значно більш тонким…

    17.05.2024

    Названо приховані функції смартфонів, про які знають не всі

    Смартфони пропонують нам сьогодні велику кількість різноманітних функцій. А про деякі можливості більшість користувачів навіть…

    17.05.2024

    Розумна вібрація – нова функція у Android 15

    В операційній системі Android 15 з'явилося розумне налаштування "Адаптивна вібрація". Як пише Android Authority, її…

    17.05.2024