Samsung повністю припиняє виробництво LCD-дисплеїв

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Довгий час в більшості мобільних пристроїв використовувалися РК-панелі, але в останні роки попит на такі екрани неухильно знижувався. Все більше виробників смартфонів переходить на технологію органічних світлодіодів OLED. У зв’язку з цим південнокорейський гігант прийняв рішення повністю припинити випуск LCD-матриць.

Представник Samsung Display повідомив, що компанія закриє всі виробничі лінії LCD-панелей в Південній Кореї та Китаї до кінця 2020 року. Згідно із заявою, планується приділити більше уваги технології OLED, а також новим екранам на квантових точках. Саме в цей напрямок буде вкладено зекономлені від закриття фабрик гроші. Що робити з зупиненими виробництвами, поки не вирішено. Однак Samsung зобов’язується виконати всі наявні замовлення. 

Екрани на квантових точках – один з найбільш перспективних напрямків розвитку сучасних дисплеїв. Вони дозволяють знизити споживання енергії до п’яти разів у порівнянні з LCD, а також мають більший термін служби, ніж у OLED. Важливим фактором називається і низька ціна виготовлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З чуток, в цьому році всі моделі iPhone 12 отримають OLED-дисплеї. Так як Apple є одним з найбільших замовників Samsung, це могло стати важливою причиною прийнятого рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.