Як дуже просто відключити всю рекламу на Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Існує безліч програм, які блокують рекламу, але, як виявилося, вони витрачають заряд вашого акумулятора, а деякі вимагають root-доступ. Так само, на смартфонах Xiaomi є можливість відключити рекламу від виробника шляхом відключення “чекбокса” – Рекомендації.

У даній статті я розповім вам ще про один спосіб, який дозволить позбутися від всієї реклами на вашому пристрої. Працює він на Android 9 і вище. Відразу скажу, що нам буде потрібно потрапити в приховані настройки і поміняти один параметр, після чого ми назавжди позбудемося реклами. “Поїхали!”

Починаючи з Android 9 на оболонці MIUI з’явилася можливість задавати адресу dns-сервера, це як раз нам і потрібно. DNS-сервер – це сервер, який зберігає адреси всіх сайтів і сервісів в цифровому вигляді в інтернеті. Тобто, коли ви вводите “ім’я сайту” в пошуковий рядок браузера, то спочатку він не розуміє значення і звертається до dns, який, в свою чергу, зіставляє букви з цифрами IP адрес і портів і віддає їх браузеру, який по ним і добирається до запитуваних “документів”. За такою ж схемою діє і реклама. Так ось, якщо під час пошуку рекламного сервера, dns відмовиться його надавати, то саму рекламу ви не побачите. Такий спосіб не впливатиме на продуктивність і заряд акумулятора пристрою (прошу вибачення за настільки грубу формулювання, але я постарався пояснити доступно).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тепер приступимо до налаштувань, які ми будемо проводити в прихованих параметрах пристрою. Для цього нам знадобиться завантажити утиліту – Hidden Settings for MIUI в Google Play. Вона повністю безкоштовна.

Після установки заходимо в програму, перед нами з’явиться весь список прихованих налаштувань, якщо не знаєте яка за що відповідає, то краще нікуди не натискати.

Знаходимо в цьому списку – Private DNS, після переходу програма направить нас в сховані налаштування мереж. У ньому вибираємо пункт – Приватний DNS сервер. І в рядок – Ім’я хоста провайдера DNS вписуємо одне з імен провайдера:

– dns.adguard.com – телефон буде блокувати всю рекламу
– dns-family.adguard.com – крім фільтра реклами буде закритий доступ до сайтів для дорослих і до сайтів на яких публікуються жорстокі матеріали.

Даний сервіс досить відомі, так що вам турбуватися нема про що, але якщо є сумніви, то ви можете скопіювати попередній DNS і в будь-який момент повернути все назад.
Після введення адреси, натискаємо кнопку – Зберегти, так само після всіх маніпуляцій, ви можете видалити утиліту Hidden Settings for MIUI.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.