Медики розповіли, як дезінфікувати смартфон

Коронавірус настає. І він може виживати поза людським тілом і зберігати свою активність на твердих поверхнях, в тому числі і на смартфонах. Тому дуже стежити не тільки за гігієною своїх рук, але і мобільного телефону. Акценти розповідають, як правильно мити свій смартфон, щоб врятуватися від коронавируса.

Чому потрібно дезінфікувати смартфон

Для цього є кілька основних причин і ризиків:

  • смартфон часто передається з рук в руки;
  • власник телефону не завжди бере його чистими руками;
  • мобільний телефон при розмові притуляється до обличчя;
  • багато власників гаджетів просто ніколи їх не чистять, боячись зашкодити;

Особливо важливу роль може зіграти мобільний телефон як переносник збудників грипу, інших вірусних респіраторних інфекцій та, зокрема, коронавірусної інфекції COVID-19.

Як дезінфікувати смартфон від коронавіруса

Для знезараження телефону найкраще використовувати звичайне мило і воду. Вся справа в тому, що абразивні засоби можуть пошкодити верхніх шар пристрою.

Отже, щоб обробити свій гаджет від мікробів і вірусів, візьміть тканинну серветку, змочіть її в воду, нанесіть трохи мильного розчину, а після протріть телефон. Однак будьте уважні, щоб рідина не потрапила в отвори гаджета, інакше це може його зіпсувати. Після обробки візьміть суху серветку і витріть пристрій.

Така процедура допоможе усунути бактерії і віруси з вашого телефону.

Крім того, компанія Apple радить використовувати для знезараження своїх гаджетів спеціальні антибактеріальними серветками з 70% вмістом ізопропілового спирту, наприклад, фірми Clorox.

Варто розуміти, що звичайною горілкою дезінфікувати смартфон не варто. Це безглуздо, так як міцність рідини повинна бути не менше 60%, а горілки всього 40%.

Крім того, існують спеціальні пристрої, які стерилізують гаджети в домашніх умовах. Це відбувається за допомогою ультрафіолетового випромінювання.

Наприклад, компанія зробила гаджет для дезінфекції смартфонів і інших предметів. Процедура дезінфекції займає 30 секунд і не заважає роботі смартфона. Щоб очистити смартфон, його потрібно покласти в спеціальну сумку, застебнути її і натиснути кнопку включення. Все дуже просто і безпечно.

Коронавірус: правила безпеки

Постарайтеся поменше використовувати смартфон в громадському транспорті. Після торкань поручнів на руках можуть залишатися патогени, які в підсумку переносяться на смартфон.

Приготуйте розчин для очищення: 60% води і 40% спирту. Цим засобом можна обробити поверхні, а потім витерти сухою ганчіркою.

Варто пам’ятати, що будь-який з перерахованих вище способів втрачає ефективності в момент, коли ви знову торкатися до телефону. Адже в такому разі на ньому знову з’являться мікроби.

Рекомендується обробляти свій телефон тричі в день – після приходу на робоче місце вранці, перед обідньою перервою і після приходу з роботи додому. Такі маніпуляції дозволять тримати апарат завжди в чистому стані.

Не чіпайте обличчя після використання смартфона, навіть якщо ви дотримуєтеся всі правила дезінфекції. Спочатку ретельно помийте руки.

Використовуйте навушники або bluetooth-гарнітурою. Так ви зможете відповідати на дзвінки, тримаючи телефон на відстані від особи.

Виділіть для смартфона спеціальну кишеню або місце в сумці або рюкзаку, щоб він якомога менше контактував з іншими предметами: грошима, ключами і т.д.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я