Чим iPhone 9 буде відрізнятися від iPhone 9 Plus

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Народний iPhone, про який з незапам’ятних часів говорили і писали саме різне, цієї весни повинен був стати головною подією. Народний він з простої причини: Apple про нього ні разу навіть не натякнула. Коли в ЗМІ обговорювали iPhone SE 2, коли за результатами народного голосування його перейменували в iPhone 9, коли придумали і затвердили його специфікації (ми про нього знаємо більше ніж про деяких з продаються виробів Apple), все це було народною творчістю. Джерела іноді посилалися на перехоплені і розшифровані місця документообігу між тайванськими компаніями і заводами в Китаї належними їм, іноді просто повідомляли. Але 18 березня серед новинок його не виявилося.

Єдине підтвердження його існування – згадка двох моделей iPhone 9 в ресурсах видобутої електронними виданнями MacRumors і 9to5Mac копії iOS14. Але як саме виглядає ця згадка в plist-файлах, надбанням громадськості не стало. А крім того, згадані в надрах бета-версій попередніх систем загадкові пристрої, наприклад, Apple TV, запросто і без будь-яких коментарів з боку Apple зникали. З їх прототипами, мабуть, працювали – але не всі, над чим працюють в Apple, виходить у світ.

А ми вже так звикли до цього “факту”: що в березні або в квітні, Apple представить публіці iPhone 9. В кінці січня новини про цей пристрій вийшли на новий рівень: за даними чергового джерела, в лютому на заводах в Китаї мало розпочатися масове виробництво iPhone 9. Не підтвердилося. В кінці лютого повідомлялося, що iPhone 9 і ще одна його модифікація “проходять фінальне тестування”. 22 березня стало відомо, що масове виробництво iPhone 9 почалося, 19 березня. Відразу двох його моделей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відмінність iPhone 9 від iPhone 9 Plus

Я не знаю, чи правда це. Моделей дві: це iPhone 9 (з діагоналлю LCD-екрану в 4,7 дюйма) і iPhone 9 Plus (з діагоналлю в 5,5 дюйма). Зовні вони майже один в один схожі на iPhone 8 і iPhone 8 Plus, тільки трохи товстіші (на 0,5 мм), довшою і ширшою (на 0,1 мм). І замість системи-на-чіпі Apple A11 Bionic в “дев’ятках” встановлять Apple A13. Кристал, який використовується в iPhone 11, iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max.

Конфігурацій 4,7- і 5,5-дюймових “дев’яток” обіцяють теж дві: 64 і 128 ГБ. 4,7-дюймовий iPhone 9 з цими обсягами флеш-пам’яті буде коштувати 399 і 449 доларів. Ціни на 5,5-дюймовий iPhone 9 Plus поки невідомі. 3 гігабайти оперативної пам’яті LPDDR4X. Підтримки 5G не буде точно, чи буде в iPhone 9/9 + підтримуватися Wi-Fi 6 (802.11ax) – 50 на 50.

Камера з єдиним сенсором на тильній стороні – і, напевно, UWB-чіп Apple U1.Поява “дев’яток” у продажу, через їх відносно низьку ціну, було б в наші дні до речі як ніколи. Їх варто було б створити навіть якби про них в Apple не замислювалися. А опублікована пару місяців назад інформація про те, що iOS 14 буде підтримувати всі моделі iPhone і iPod touch, які підтримували iOS 13, і що iOS 14 нічим особливим від iOS 13 відрізнятися не буде, не було офіційною заявою Apple.

Це було засновано на якихось відомостях з Apple припущення, але зараз, схоже, ситуація змінилася. І цілком може статися що наступна версія iOS або не буде сумісна з iPhone SE, iPhone 6s і iPhone 6s Plus, або цим пристроям будуть недоступні якісь неймовірно привабливі, на думку Apple, функції. Крім іншого, Apple потрібно заповнювати і втрати від коронавіруса. По самій Apple точних даних поки немає, але в нинішньому лютому обсяги продажу смартфонів в світі зменшилися на 38% в порівнянні з лютим минулого року. У лютому 2020 їх було продано 61,8 мільйона штук, рік тому – 99,2 мільйона. Березень буде не кращий.

Новинки Apple березень 2020

А як люди відреагували на новинки 18 березня? Відразу обмовлюся: читачі у ресурсу 9to5Mac, в більшій своїй частині, відносяться до Apple і її продукції скоріше позитивно. Проте, не дивлячись на симпатії до яблучної техніки, до конкретних виробів Apple вони відносяться критично. Без фанатизму. На питання “Чи плануєте ви покупку новинок Apple, представлених 18 березня?” учасники опитування відповіли так:

  • Куплю iPad Pro і Magic Keyboard: 30,17% (4 005 голосів);
  • Чи не куплю ні одну з представлених новинок: 23,35% (3 099 голосів);
  • Куплю Magic Keyboard для iPad Pro попереднього покоління: 23,26% (3 087 голосів);
  • Куплю MacBook Air: 10,77% (1 429 голосів);
  • Куплю iPad Pro: 9,08% (1 205 голосів);
  • Інша: 2,27% (301 голос);
  • Куплю Mac mini: 1,1% (147 голосів).

Вибрали опцію “Інше”, як правило, не відповідають на питання анкети, а викладають власну думку. Хтось заявив, що камера 720p в MacBook Air – позорище. Хтось повідомив, що якісь з нових пристроїв (або все відразу) занадто дороге, хтось чекає 14-дюймовий MacBook Pro. Найрозумніше, по-моєму, “особливу думку”, було про побоювання дуже багатьох втратити роботу через пандемію, якщо вона триватиме кілька місяців, а причин сподіватися на її припинення поки немає. Через ці побоювання навряд чи багато хто стане зараз витрачати гроші на оновлення техніки. Источник

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.