Подвійний тап по задній панелі: в Android 11 з’являться нові функції управління жестами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно у мережі з’явилася інформація про то, що в Android 11 з’явиться нова система жестів з кодовою назвою «Columbus» — подвійний тап по задній панелі смартфона. Тепер, з виходом Android 11 Developer Preview 2, у розробників з XDA Developers з’явилися нові подробиці про цю функцію.

Раніше писали, що за допомогою подвійного постукування можна увімкнути камеру, запустити Google Assistant, призупинити/продовжити відтворення, вимкнути звуки вхідних дзвінків. Тепер же стало відомо ще про дві дії: зробити знімок екрана і показати нещодавно використовувані додатки.

При цьому нові жести не вимагають спеціального обладнання- тільки дані датчика акселерометра і гіроскопа, щоб визначити, чи двічі користувач торкнувся задньої панелі. Також розробники попрацювали над тим, щоб зменшити кількість помилкових спрацьовувань.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб зменшити споживання енергії, жести не працюватимуть, коли екран вимкнений, активований екран блокування або запущена камера.

Раніше передбачалося, що нова система жестів стане ексклюзивом для Pixel 4a або Pixel 5, проте функція працює на смартфонах Pixel 3 XL, Pixel 4 і Pixel 4 XL.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.