Представили Nokia 8.3: смартфон з нового фільму про Джеймса Бонда, всі подробиці про вартість

Крім флагмана, представили два недорогих смартфона - Nokia 5.3 і Nokia 1.3.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Лютневу виставку MWC 2020 скасували через коронавірус, тому Nokia відклала презентацію новинок на середину березня. У лінійці з’явилося відразу три смартфона і всі закінчуються на цифру 3. Щоб зрівняти покоління, компанія пропустила модель Nokia 8.2 і перейшла відразу до назви 8.3 – так нумерація стає більш логічною.

Nokia 8.3 – перший з 5G

Цей смартфон зайняв місце між моделями середнього цінового сегмента і флагманами. Nokia 8.3 перший серед смартфонів компанії отримав вбудований 5G, який підтримує всі існуючі частоти і діапазони мобільного зв’язку нового покоління.

Це сучасний смартфон зі скляною кришкою і металевим корпусом, але з незвичайним дизайном – компанія називає його скандинавським. Він отримав 6,81-дюймовий Full HD + дисплей з підтримкою відображення HDR-контенту. У смартфоні навіть є окрема функція, яка в автоматичному режимі адаптує звичайні ролики під HDR.

Сканер відбитків пальців розмістили на бічній грані смартфона. Також залишили окремий 3,5-мм роз’єм для навушників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Nokia 8.3 вбудовано стандартний набір з чотирьох камер з оптикою Zeiss:

  • Основна – 64 Мп, f / 1,89
  • Ширококутна – 12 Мп, кут огляду 120 градусів, f / 2,2
  • Камера для макро – 2 Мп
  • Датчик глибини – 2 Мп

Nokia акцентує увагу на можливостях смартфона в зйомці відео – спеціально для цього вбудована окрема ширококутна камера з розміром сенсора 1 / 2,4 “. Він вміє записувати ролики в 4K-роздільній здатності при частоті 60 кадрів в секунду. Компанія Zeiss підготувала спеціальні фільтри для обробки відео .

Nokia 8.3 отримав процесор середнього цінового сегмента – Snapdragon 765G. Доступна модель з об’ємом пам’яті 6 або 8 ГБ оперативної і 128 ГБ постійної, можна розширити картою microSD до 512 ГБ. Також в смартфоні стоїть акумулятор на 4500 мАг. У продаж смартфон надійде з Android 10 – компанія гарантує, що він отримає оновлення до Android 11 і наступних версій.

Старт продажів смартфона запланований на літо, ціна – 599 євро, за курсом зараз це 17,919 гривень.

Nokia 8.3 цікавий тим, що Nokia стане рекламним партнером нового фільму про Джеймса Бонда «Не час помирати». Через коронавірус прем’єру фільму перенесли з весни на осінь, тому ми побачимо ще більше згадок бренду в рекламі фільму.

Nokia 5.3 – недорогий середній клас

Смартфон з великим екраном (6,55 “, HD +) і автономністю на два дні – для цього його оснащено акумулятором на 4000 мАг. Nokia 5.3 працює на процесорі Snapdragon 655 з 3 або 4 ГБ оперативної пам’яті. Підтримується безконтактна оплата по NFC.

 

Nokia 5.3 отримав набір з чотирьох камер: основна на 13 Мп, ширококутна на 8 Мп, для макро на 2 Мп і датчик глибини теж на 2 Мп. Основна рама смартфона зроблена з алюмінію, а задня кришка – з полікарбонату, як в старих Nokia.

Старт продажів Nokia 5.3 запланований на квітень, ціна – 189 євро, або 5,655 гривень за курсом.

Nokia 1.3 – найдоступніший

Ультрабюджетний смартфон з невеликим екраном 5,71 дюйма (роздільна здатність HD +) і Android 10 в модифікації Go – це адаптована під слабкі пристрої система з полегшеними версіями програм, які витрачають менше пам’яті і інтернет-трафіку. Nokia гарантує, що цей смартфон отримає оновлення до Android 11 і 12.

Працює Nokia 1.3 на бюджетному процесорі Snapdragon 215 з 1 ГБ оперативної пам’яті і акумулятором на 3000 мАг – його повинно вистачити надовго. Але через ціну довелося відмовитися від сканера відбитків пальців і заодно від сучасного USB Type-C, замість якого варто microUSB.

Старт продажів самого бюджетного смартфона Nokia в новій лінійці теж запланований на квітень, ціна – 95 євро, близько 2,845 гривень за курсом.

Крім звичайних смартфонів, компанія представила новий кнопковий телефон – це сучасна версія легендарного «музичного» телефону Nokia 5310.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.