У Sony і Samsung з’явиться серйозний конкурент на ринку мобільних камер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно зі статистикою, наданою компанією Strategy Analytics, середня кількість камер в смартфонах починаючи з 2017 року збільшилася майже в два рази. Відповідно, зростає попит на сенсори для них, за яким виробники не встигають . Цим вирішила скористатися компанія SK Hynix, склавши конкуренцію основним гравцям на ринку в цьому сегменті – Sony і Samsung.

Південнокорейська компанія SK Hynix Inc., другий за величиною виробник мікросхем пам’яті в світі, в цьому році налаштована зміцнити свою присутність в сегменті CMOS-датчиків. З цією метою був проведений ребрендинг підприємства CMOS Image Sensor з виробництва датчиків зображення в Black Pearl ( «Чорна перлина»). Під своїм новим брендом компанія вже розробила чотири нових CMOS-датчика, три з яких почала поставляти виробникам смартфонів. Масове виготовлення четвертого сенсора, за заявою SK Hynix Inc., почнеться в цьому місяці. 

Нові CMOS-датчики представлені в наступному асортименті:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Hi-1634 і Hi-2021 – надширококутні сенсори з роздільною здатністю 16 і 20 Mп відповідно. Обидва підтримують технологію об’єднання чотирьох пікселів для отримання більш яскравих і чітких зображень при нестачі світла.
  • Hi-847 і Hi-1337 мають роздільну здатність 8 і 13 Mп відповідно. Вони оснащуються телеоб’єктивами з триразовим оптичним наближенням.

Розмір пікселя у всіх чотирьох датчиках становить 1 мкм. SK Hynix також розкрила плани з випуску 48-мегапіксельного сенсора з розміром пікселя 0,8 мкм в другій половині поточного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.