Apple готова виплатити незадоволеним користувачам $500 млн за уповільнення старих iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple зізналася в навмисному уповільненні старих смартфонів заради продовження життя акумуляторів ще в 2017 році, проте карма карає компанію за це донині. І найближчим часом Apple доведеться заплатити за уповільнення iPhone незадоволеним користувачам.

Компанія досягла попередньої згоди щодо залагодження колективного позову в США.

Користувачі, які судяться з Apple, обурені тим, що компанія навмисно сповільнювала їх смартфони, не ставлячи до відома самих власників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В результаті Apple свою провину не визнала, але погодилася виплатити компенсацію, щоб уникнути подальших судових розглядів.

Отже, колишні і нинішні власники iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus або SE з операційною системою iOS 10.2.1 або пізнішої версії, а також iPhone 7 і 7 Plus, які працювали під управлінням iOS 11.2 або новішої версії до 21 грудня 2017 року, повинні отримати по $25. Вийде не менше $310 мільйонів.

Ще $1500 або $3500 отримають окремі учасники колективного позову, а юристи, що представляють в суді користувачів, розділять $90 млн. В результаті виходить кругленька сума — до $500 мільйонів.

До речі, після скандалу, що розгорівся, Apple тепер попереджає користувачів про уповільнення пристрою перед оновленням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.