Огляд Huawei P20: флагман з мінімумом компромісів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Два роки тому Huawei випустила лінійку топових смартфонів. Вона складається з трьох моделей мобільних пристроїв. Середній з них є P20. Вартість смартфона змушує розглянути технічні характеристики гаджета, щоб переконатися в його флагмановскомe оснащенні.

Що собою являє модель P20?

Камера пристрою, розташована на задній панелі, має два модулі. Роздільна здатність кольорового об’єктива становить 12 мегапікселів, а монохромного – 20. На камеру смартфона можна записувати відео в HD-якості, а також використовувати функцію супер повільного запису. Недоліком є ​​лише дворазовий зум.

Дисплей гаджета виготовлений за технологією IPS. Його діагональ становить 5,8 дюйма. Технологія створення матриці пристрою не є передовою. Це ще одна негативна особливість смартфона. Також модель P20 не має захисту від пилу і вологи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Процесор пристрою – Kirin 970 – складається з восьми ядер. Чотири з них – ARM з частотою 2,36 гігагерц. Інша половина ядер має частоту 1,8 гігагерц. Окрему увагу було приділено NPU. Вбудований модуль дозволяє працювати з нейросетями.

Пам’ять пристрою ділиться на оперативну і вбудовану. Її обсяги становлять 4 і 64 гігабайти відповідно. Також у моделі смартфона є версія на 128 гігабайт вбудованої пам’яті. Слот під карту пам’яті відсутній. Також ми Вам пропонуємо купити Хуавей П 40 за вигідною ціною.

На смартфон встановлена ​​операційна система Android 8.1. Ємність батареї становить 3,4 міліампер-годин. Також є підтримка швидкої зарядки.

Дизайн смартфона

Задня панель пристрою скляна. Бічні грані смартфона виконані з заліза. Завдяки зменшеним габаритам, пристрій впевнено лежить в руці. Екран займає близько 80 відсотків передньої панелі гаджета. У нижній частині дисплея розташовується сканер відбитків пальців.

У верхній частині передньої панелі присутня «моноброва». У неї вбудована фронтальна камера і динамік. За допомогою налаштувань можна приховати «чубок». Однак під різними кутами її буде видно, тому що технологія виготовлення дисплея не є передовою.

На правій бічній грані розташовується кнопка живлення. Вона невеликого розміру і має червону смужку. Над нею знаходиться кнопка управління гучністю. Зверху розташовується додатковий динамік. У ліву бічну грань смартфона вбудований слот під сім-карту. Внизу знаходяться зовнішні динаміки і USB-роз’єм. Підключити дротяні навушники стандартним способом неможливо. Для цього в комплекті зі смартфоном іде перехідник, який має роз’єм розміром 3,5 міліметра і невеликий шнур Type-C.

У смартфона є три кольори: чорний, синій і градієнтний. Зовні він привертає користувачів. Однак при торканні на скляному корпусі залишаються відбитки пальців, тому його необхідно постійно протирати.

Інтерфейс пристрою

Смартфон підтримує можливість оновлення операційної системи до Android 9.0. Власник гаджета має можливість поміняти стиль, тему, відображення меню та інші параметри інтерфейсу.

Розблокувати модель P20 можна за допомогою двох сканерів. Один з них реагує на обличчя власника смартфона, а інший – на відбиток пальця. Розпізнавання облич показує бездоганну роботу тільки при наявності хорошого освітлення.

Мобільний пристрій підтримує кілька жестів для спрощеного управління. Найбільш поширеним з них вважається зменшення розміру екранного відображення для роботи однією рукою.

До переваг пристрою можна віднести наступні:

1. якість знімків, зроблених на основну камеру;

2. потужний процесор;

3. якісне екранне відображення;

4. тривалий час роботи без додаткової зарядки;

5. зручний інтерфейс;

6. зовнішній вигляд.

З недоліків експерти виділяють:

– відсутність слота для установки карти пам’яті;

– відсутність роз’єму розміром 3,5 міліметра для підключення навушників.

В цілому пристрій може замінити P20 Pro. Воно оснащене таким же потужним процесором, має зручний інтерфейс і низьку вартість в порівнянні з моделлю Pro. Єдине, на що слід звернути увагу при покупці, – розмір вбудованої пам’яті. Під час вибору необхідно пам’ятати про відсутність можливості збільшити обсяг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.