Xperia 10 II стане першим середньобюджетним смартфоном Sony з OLED дисплеєм

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Sony анонсувала Xperia 10 II раніше цього тижня, показавши смартфон з багатьма фішками. Зараз офіційне представництво Sony в Німеччині заявило, що смартфон отримає європейський цінником в 401$.

Це ставить його в ряд з Pixel 3a і майбутнім Pixel 4a. По факту, Xperia 10 II має ті фішки, яких не вистачало Pixel 3a, таких як, наприклад, захист від вологи та потрійну основну камеру. І одним з них стане телефото камера, що для середньобюджетних смартфонів зараз – справжня рідкість.

Xperia 10 II ивйшов схожим на свого попередника, Xperia 10, зберігши прямокутний витгянутий дизайн. В ньому є деякі нові фішки, такі як: захист від вологи та пилу по стандарту IP65/IP68, потрійна камера та апгрейд з IPS до OLED. Решта характеристик, очікувано, також отримали скачок.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На даний момент є лише Xperia 10 II, без Plus-версії. Головною фішкою Sony Xperia 10 II у порівнянні з попередником є OLED-дисплей, і це вперше для Sony в середньобюджетному сегменті. Така матриця забезпечить кращу кольоропередачу, глибші кольори, як на флагманах, навіть враховуючи, що тут не 4К-матриця, як на флагманах компанії Sony, а звичне FullHD+. Також цей дисплей такого ж формату, що й у всіх останніх смартфонів компанії – 21:9.

Формат 21:9 може бути дещо незвичним в плані користування та відчуттів, але він справді може запропонувати непоганий досвід користування в плані споживання мультимедійного контенту, особливо фільмів та програм в режимі спліт-скрін.

В основі смартфона лежить Snapdragon 665 в парі з 4-ма ГБ оперативної пам’яті. Внутрішньої пам’яті тут 128ГБ. Також досить важливе покращення відбулось з акумулятором, який збільшився з 2780 мАг до 3600 у порівнянні з минулим роком. На жаль, смартфон не отримав підтримки швидкої зарядки.

Компанія Sony вже давно використовує сканери відбитка пальця, вбудовані в бічну грань смартфона, і нема нічого дивного в тому, що й на цей раз компанія зробила саме такий вибір. В Sony Xperia 10 II є і джек 3.5, що поки звично для середньобюджетних смартфонів.

Xperia 10 II запропонує три основні камери. Основна камера тут на 12МП, є підтримка зйомки відео в 4К та фото у форматі 21:9, ширококутна – на 8МП і телефото на 8МП. Смартфон буде доступний у двох кольорах – чорному та білому, і почне продаватися з весни 2020.

Джерело: Android Authority

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.