Альтернатива сервісів від Google, Huawei підкорює смартфони і розробників

Кількість додатків в AppGallery перевищили 55 тисяч

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Huawei відзвітувала про досягнення своєї альтернативи сервісів Google на заході Huawei Developer Day. 

Зокрема, компанія розповіла про те, що в онлайн-магазині додатків AppGallery, альтернативі Google Play, кількість зареєстрованих розробників зросла до 1,3 мільйона, а кількість додатків перевищила 55 тисяч.

При цьому набір сервісів HMS Core тепер включає 24 корисних інструменти, в тому числі Maps Kit, Machine Learning Kit, Scan Kit, Account Kit і Payments Kit.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На даний момент AppGallery доступний більш ніж в 170 країнах світу і обслуговує близько 400 мільйонів активних користувачів на місяць.

У AppGallery є категорія «швидких» додатків Quick Apps, орієнтована на 5G-пристрої. Додатки Quick Apps не вимагають установки на пристрій і мінімально використовують системну пам’ять. Користувач може просто натиснути на ярлик програми в магазині, і він відразу запуститься. Ця категорія швидко зростає – в даний час в App Gallery є понад 1700 «швидких» додатків.

Як зазначає Huawei, AppGallery входить в трійку найбільших магазинів мобільних додатків в світі. Генеральний директор Huawei Річард Ю повідомив:

Надалі ми продовжимо розширювати екосистему додатків Huawei AppGallery, сподіваючись не тільки створити безпечну і надійну платформу, але і надати споживачам більш широкий вибір. Успіх цієї екосистеми залишиться одним з найвищих пріоритетів нашої компанії ».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.