Коронавірус завадив випуску нової операційної системи для смартфонів

Компанія Vivo планувала випустити власну платформу для своїх смартфонів. Вона називається FuntouchOS 10, а в її основі лежить Android 10. Vivo в своєму профілі в соцмережі Weibo розповіла про долю цієї ОС, реліз публічної бета-версії якої був запланований на лютий.

Випуск FuntouchOS 10, за словами Vivo, буде відкладений через те, що розробники не встигають завершити її до наміченого терміну. Vivo безпосередньо звинувачує поширення коронавіруса в Китаї – через нього новорічні свята були продовжені, тому багато жителів країни не можуть повернутися на робочі місця.

В даний час у Vivo готова бета-версія FuntouchOS 10, яка проходить внутрішнє тестування. Компанія планує до березня завершити розробку публічної бета-версії цієї операційної системи і випустити її для смартфонів NEX 3, NEX 3 5G, NEX S, NEX Dual Display, X27 і X27 Pro.

Відомо, що FuntouchOS 10 містить всі основні можливості Android 10, але в ній також є модифікації, створені інженерами Vivo спеціально для смартфонів цієї компанії. Серед них – нові іконки, анімація, живі шпалери, поліпшені жести, темна тема оформлення інтерфейсу, управління захистом особистих даних і підтримка підсвічування країв екрану.

Джерело: iguides.ru

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.