Google: “не оновлюйте пристрої Huawei самостійно”

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У травні минулого року уряд США вніс компанію Huawei в “чорний список”, що безпосередньо вплинуло на її робочі відносини з Google. Тепер нові пристрої від китайської компанії не можуть бути сертифіковані для роботи з Play Store. Напередодні виходу нових пристроїв Huawei Google опублікувала велику заяву для споживачів про ситуацію, що склалася, а також рекомендації не встановлювати і оновлювати додатки за допомогою завантаження APK-файлів з сторонніх ресурсів.

Заява, призначена для споживачів, з’явилася після того, як Google запитали про нові пристрої Huawei. Зокрема, про те, як можна отримати неофіційний доступ до додатків і служб Google на цих несертифікованих смартфонах через завантаження файлів через сторонні сайти.

Офіційно Google рекомендує користувачам не завантажувати програми та служби Google “з боку” через ” високий ризик встановлення програми, яка була змінена або підроблена таким чином, що це може поставити під загрозу безпеку користувача”. Крім міркувань безпеки, Google не може гарантувати надійність роботи такого додатка.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія особливо стурбована тим, що покупець нового пристрою Huawei захоче отримати доступ до звичних Android-додатків, таким як YouTube. Компанія побоюється, що, звертаючись до неофіційних Google-сервісів, звичайні користувачі можуть не розуміти пов’язані з цим ризики.

Незважаючи на загальну напругу, в США була видана тимчасова ліцензія, яка дозволяє Google працювати з Huawei, але тільки над оновленнями безпеки для існуючих моделей пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.