Google посилить роботу над видаленням шкідливої ​​і дратівливої реклами з Android-додатків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники Google серйозно ставляться до появи шкідливих додатків на Android, через що близько 600 мобільних додатків недавно були видалені з Play Store. Вони також були заборонені на різних платформах монетизації реклами, таких як Google Ad Manager і Google AdMob.

 

Ці додатки порушували політику спливаючої реклами. Як багато користувачів могли помітити, подібна проблема, пов’язана з рекламою на Android, зберігається вже деякий час. На жаль, її все ще важко виявити, тому що подібна реклама з’являється в різних формах.

Google посилить роботу над видаленням шкідливої ​​і дратівливою реклами з Android-додатків - фото 1Протягом багатьох років Google збирала команду програмістів, робота яких полягала в тому, щоб зупинити розробку шкідливих додатків і виявити «лазівки», які можуть шкодити екосистемі Android. Зазвичай дані програми ховаються в надрах Play Store. Їх розробники просто чекають нових «жертв» – різних компаній-видавців і рекламодавців.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

 

Порушення рекламної політики Google можна вважати справжнім злочином, однак, по суті, це одне і те ж – адже це заборонено. При виявленні шкідливих складових Google негайно видалить додаток або ж всю сторінку компанії, яка видала цю програму, з Play Store. Деякі проблеми знаходяться в самому додатку, проте цього разу Google сконцентрувався на неконтекстній рекламі, яка надсилається в смартфон, навіть якщо власник в даний момент не користується пристроєм.

Google посилить роботу над видаленням шкідливої ​​і дратівливою реклами з Android-додатків - фото 2

Найбільша проблема даної реклами – її ненавмисний клік. При цьому відбувається порушення ключових функцій пристрою. Напевно ви часто стикалися з ситуацією, коли ви намагаєтеся використовувати додаток, і раптом з’являється реклама.

 

У рішенні проблеми ТехноГігант поклався на машинне навчання, щоб виявити дані шкідливі програми або зайву рекламу. Залишилося дочекатися, коли проблема піде назавжди, благо політика компанії щодо реклами поліпшується і оптимізується все помітніше з кожним роком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.