В Huawei P40 Pro буде Wi-Fi, швидший за Wi-Fi 6

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серія Huawei P40 повинна бути анонсована в кілька найближчих тижнів, і ми вже бачили багато інформації про нові флагмани китайської компанії. Але останні витоки інформації справді цікаві і незвичні, і стосуються вони можливостей смартфона в плані Wi-Fi.

Китайський інсайдер ITHome розповів, що смартфони серії Huawei P40 отримають власне рішення компанії Huawei, яке буде швидше за Wi-Fi 6. Компанія Huawei також анонсує нові роутери з підтримкою Wi-Fi 6 одночасно зі смартфонами.

Поки що немає інформації про те, як саме цей стандарт буде відрізнятись від Wi-Fi, але схоже на те, що вона отримає покращення у швидкості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Директор Huawei недавно заявив на Weibo, що Wi-Fi 6 менш швидкий, ніж апаратно підтримує модельний ряд Huawei Mate 20, якому вже майже два роки. Директор компанії також додав, що Wi-Fi 6 в теорії може досягати 1200 Мбіт/с, але реальна максимальна швидкість – 900 Мбіт/с.

Тим часом Wi-Fi Alliance стверджує, що теоретична швидкысть Wi-Fi 5 – 9.6 Гбіт/с. Тому якщо все справді так, як заявив директор Huawei, компанія справді може показати щось цікаве, адже явно є куди рости.

Головне, щоб власний стандарт компанії Huawei адекватно співіснував з іншими девайсами і не перетворився на виключно пропрієтарну розробку, як, наприклад, альтернатива AirDrop від Huawei, яка працює виключно між смартфонами і ноутбуками компанії Huawei, хоча використання NFC, яке лежить в основі цієї розробки, дозволяє, в теорії, додати її підтримку в будь-який смартфон чи гаджет з підтримкою NFC.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.