Google звернулася до Samsung: менше самодіяльності з Android

Багато виробників вважають за краще змінювати Android на свій лад, а все для того, щоб їх продукти відрізнялися від конкурентів. Мода на «переробку» зеленого робота вкорінилася і активно її виконує Samsung.

Майже рік як на ринку існує оболонка One UI, яку компанія спробувала зробити приємною і легкою, а ще вона розширює можливості стандартного Android. А так як Samsung є найбільшим постачальником смартфонів, то його One UI можна вважати найпоширенішим інтерфейсом в світі.

Але експерименти Samsung з зеленим роботом не подобається Google. Більш того, пошуковий гігант звернувся до компанії з проханням не вносити стільки змін в Android. Команда Google Project Zero заявила про те, що компанії, що випускають смартфони в прагненні зробити свої пристрої безпечними вносять зміни в код ядра Linux. Але результат їх вторгнень протилежний – смартфони стають менш безпечними.

Це в повній мірі стосується Samsung, чия робота з ядром Linux привела до того, що смартфони компанії стали уразливі. Google запропонувала використовувати вбудовані функції безпеки Android, відмовившись вносити непотрібні зміни в ядро.

Як негативний приклад наведено смартфон Galaxy A50. При внесенні змін до стокового  Android розробники додали призначені для користувача драйвера, тим самим надавши прямий доступ до ядра. У підсумку хотіли підвищити безпеку роботи пристрою, а отримали проблеми з пам’яттю. Згодом помилка була виправлена ​​з приходом поновлення, а сама Samsung порахувала її не надто серйозною.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.