Компанія Oppo підтвердила роботу над власними чіпсетами

Компанія Oppo підтвердила роботу над власними чіпсетами

Є лише декілька компаній-виробників смартфонів, які розробляють власні системи на кристалі. По факту, це лише Samsung, Apple та Huawei. Xiaomi також пробувала розробити власний чіпсет під назвою Surge S1, але він вийшов невдалим і на цьому спроби компанії розробити власний чіпсет припинилися.

Раніше повідомлялось, що Oppo працює над розробкою власного чіпсета Oppo M1. Щоправда, виявилось, що це не процесор, а спів-процесор для оптимізації смартфонів компанії. Але схоже на те, що Oppo планує зайти на ринок мобільних чіпсетів.

Стало відомо про те, що спеціальний асистент СЕО компанії Oppo розіслав серед працівників компанії документ, в якому була інформація про так званий “Mariana Plan” для власних чіпсетів компанії.

Минулого року, у листопаді, Oppo також згадувала “Mariana Plan” у своїх внутрішніх документах. Проект отримав підтримку від технічного комітету OPPO TMG, який був створений за місяць до того.

Чан Єп, який очолює технічний комітет OPPO TMG, також очолює департамент Oppo по розробці чіпсетів. Що цікаво, він раніше працював на посаді технічного директора Qualcomm.

Серед останніх розробок, технічні спеціалісти Realme та OnePlus, дочірніх компаній Oppo, також приєднались до основного плану, що свідчить про серйозні наміри Oppo по випуску власних чіпсетів.

Для розробки власних чіпсетів, СЕО Oppo Чен Йонгмінг розповів на конференції Future Technology Conference, що компанія інвестує 50 мільярдів юанів в дослідження та розробку протягом трьох наступних років.

Джерело: gizmochina

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.