Оновлення до Android 10 «зламало» деякі смартфони Sony

Свіжа версія Android наділяє смартфони новими функціями і інтерфейсом, але часом здатна викликати і негативні наслідки. Користувачі відразу декількох моделей гаджетів Sony поскаржилися на ряд проблем, що виникають після офіційного апдейта до актуальної версії прошивки.

Однією з основних «поломок», про яку повідомляють власники смартфонів Sony Xperia XZ2 і XZ3, стала відчутна затримка виходу смартфона з блокування при використанні сканера відбитків пальців. У деяких користувачів спостерігається швидкий розряд батареї або довільно включала екрану смартфона. Ще один власник Xperia XZ3 заявив, що його будильник спрацьовував кожну хвилину, незважаючи на його відключення і тільки після очищення кешу сигнал припинився. У деяких випадках після поновлення смартфони не відкривали більше однієї програми за раз або повністю зависали, при цьому перезавантаження пристрою нічого не змінювала.

Моделі Xperia XZ3 і Xperia XZ2 випущені в 2018 році і працюють на базі мобільної платформи Snapdragon 845. Проте зазначені проблеми торкнулися і торішніх смартфонів Xperia 1 і Xperia 5 на базі Snapdragon 855. Деяким користувачам вдалося усунути помилки за допомогою програми Xperia Companion, але через кілька днів всі проблеми повернулися.

За непідтвердженою інформацією, Sony вже призупинила поширення оновлень для деяких моделей смартфонів. Точна дата виходу патча для вирішення зазначених проблем невідома.

джерело: phonearena.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.