Перший смартфон на Snapdragon 865 офіційно презентовано

Китайська компанія ZTE вирішила посунути Samsung та Xiaomi, забравши у них звання виробника першого смартфона на Snapdragon 865, коли анонсувала свій флагманський смартфон ZTE Axon 10s Pro.

Його справді можна назвати S-версією минулорічного Axon 10 Pro, бо дизайн і деякі характеристики майже не змінились у порівнянні з попереднім поколінням. У нього той самий дисплей AMOLED із загнутими гранями, роздільною здатністю FHD+, діагоналлю 6.47 дюйма і співвідношенням сторін 19.5:9. В дисплеї також є сканер відбитка пальця і звична крапля. На щастя, ZTE поки не стали підтримувати тренд, який з’явився за останні півроку, і не випустили флагман з отвором під фронтальну камеру, а зупинились на звичній краплі.

Модуль камер також залишився без змін. Основний сенсор – 48МП, зі зйомкою в стандартному режимі 12-тимегапіксельних фото. Окрім нього, є ширококутний модуль (кут 125 градусів) на 20МП і телефото на 8МП. Ці три сенсори утворюють основний потрійний блок камери ZTE Axon 10s Pro. Фронтальна камера – 20-тимегапіксельна.

Найбільша і, по факту, найважливіша зміна – новий флагманський чіпсет від компанії Qualcomm – Snapdragon 865. У минулорічному ZTE Axon 10 Pro був встановлений Snapdragon 855, і компанія оновила платформу до Snapdragon 865. Для користувачів це означає покращену потужність центрального процесора, графічного ядра, а також підтримку 5G.

Також новий смартфон отримав підтримку Wi-Fi 6 і технологію Link-Booster, яка може змінювати підключення між Wi-Fi, 5G i 4G для стабільного з’єднання.

ZTE Axon 10s Pro також став першим смартфоном з новим стандартом оперативної пам’яті – LPDDR5, якої тут 12ГБ. Внутрішньої пам’яті – 256ГБ стандарту UFS 3.0. Буде також варіант 6/128.

За автономність відповідальна батарея ємністю 4000 мАг, смартфон підтримує швидку зарядку Quick Charge 4.0.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.