Компанія Apple готує складаний смартфон з інноваційним дисплеєм

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.
Компанія розробила технологію шарніра для складного дисплея з безпечним радіусом вигину.
Apple отримала патент на конструкцію смартфона зі складним дисплеєм, який згинається рівно настільки, щоб не утворювалися складки у відкритому стані. Ця проблема переслідує всі сучасні складні смартфони.

Наприклад, в Galaxy Fold і Motorola Razr є складки на розкритому екрані – їх можна відчути пальцем або помітити на світлі. Це пов’язано з конструкцією складного дисплея, тому що його прикриває непросте скло, а спеціальна пластикова плівка, яка легко гнеться. Так що виробникам довелося йти на компроміс.

Реклама

Так виглядає конструкція складного дисплея в патенті Apple

Конструкція складного екрана Apple дозволяє позбутися цього недоліку. Компанія змогла зробити такий механізм, який дозволить екрану складатися навпіл без утворення складок. Для цього інженери трохи змінили форму згину – збоку це схоже на свердловину для ключа.

При цьому всередині шарніра залишається порожнє місце для того, щоб дисплей повністю вирівнявся. В сучасних смартфонах він розташовується максимально щільно до корпусу, тому у захисної плівки немає можливості розкритися без “складок”.

Поки немає інформації про те, коли Apple випустить свій складаний смартфон або планшет. Навряд чи це станеться в цьому році, тому що технологія потребує доопрацювання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоAppleinsider

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Лужна Софія
Лужна Софія
Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: