Huawei випередила Apple в 2019, а Realme виросла найсильніше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За останні кілька днів було багато звітів аналітиків, що закономірно, бо не так давно закінчився минулий рік. І ось, вийшло дослідження відомої аналітичної компанії Counterpoint Research, і там дуже багато цікавої інформації. З нього нам стало відомо, що, у порівнянні з минулим роком, продажі Apple обвалились до 200 мільйонів доларів, а Huawei заробила 240 мільйонів доларів.

Цей рік показав нам багато цікавого в покращенні стратегії створення більш доступних і привабливих смартфонів, і те, що ця стратегія виявилась успішною. Як приклад, можна навести модельний ряд Galaxy A компанії Samsung і iPhone 11 компанії Apple. Як модельний ряд Galaxy A, так і iPhone 11 стали дуже успішними, і це, вочевидь, пов’язано з тенденцією виробників на випуск більш доступних смартфонів, ніж раніше. Це може здатись дивним на перший погляд, але саме iPhone 11, а не більш просунуті iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max, дозволив Apple стати топ-1 виробником в четвертому кварталі 2019 року і залишити позаду Samsung, забравши 18% зі всього ринку.

Також цікавим і неочікуваним фактом став просто неймовірний ріст компанії Realme, який дозволив їй ввійти в топ-10 виробників смартфонів по продажах і склав 483% за рік. Компанія Xiaomi протягом всього 2019 року була лідером по продажах в Індії, а це, нагадаю, другий по величині ринок смартфонів у світі після Китаю. Продажі смартфонів з підтримкою 5G склали 1% від всіх продаж. Це, на перший погляд, дуже мало, але варто згадати також те, що смартфони з підтримкою 5G коштували досить дорого, особливо в першій половині 2019 року. Counterpoint Research очікує досить суттєвий ріст продаж смартфонів з підтримкою 5G в 2020 році. На їхню думку, цього року продажі 5G-смартфонів складуть 18% від загального числа продаж.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.