Новий закон ЄС змусить Apple перейти на USB C

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого тижня з’явились новини про те, що ЄС збирається ввести новий закон про уніфікацію роз’ємів в смартфонах. ЄС вважає, що для користувачів і для навколишнього середовища буде зручнішим перехід на єдиний стандарт зарядкию

Натомість Apple заявили, що введення єдиного стандарту буде душити інновації. Вони також вважають що це створить більше забруднення навколишнього середовища і принесе користувачам більше шкоди, ніж користі.

Apple, яка постачає Lightning-кабелі зі всіма своїми iPhone, може втратити дуже великі прибутки, якщо ЄС змусить виробників перейти на єдиний стандарт, яким, вочевидь, стане USB C. Також щезне величезний ринок виробників LIghtning-аксесуарів, тобто кабелів, перехідників і т.д.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість Android-смартфонів вже постачають свої смартфони з роз’ємом USB C, тому для Apple не буде ніякою проблемою перейти на цей стандарт, тим більше враховуючи те, що вони вже зробили це в деяких своїх продуктах, таких як MacBook чи IPad Pro.

Apple заявили: “Ми віримо, що примусове введення єдиного стандарту придушить інновації”. Також компанія стверджує, що це може бути шкідливим для європейської економіки. Щоб підтвердити свою точку зору, Apple провели дослідження, результати якого такі: перехід буде коштувати користувачам 1.5 мільярда доларів, і 13 мільйонів доларів, пов’язаних із забрудненням навколишнього середовища. Також в дослідженні заявлено, що 49% європейців мають вдома різні типи зарядок, і тільки у 0,4% є проблеми з цим.

Apple сподіваються, що Європейська комісія зробить рішення, яке “не буде забороняти можливість індустрії розвиватись”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.