Categories: Смартфони

Google випустила операційну систему Android 11

Share

Смартфон, на який виявилася встановлена ​​нова ОС, це Google Pixel 4, тобто новітній з усіх, які випустив «пошуковий гігант». Дана американська корпорація вирішила тестувати нову платформу саме на ньому не просто так, а через те, що він краще за всіх для цього підходить, володіючи потужним процесором Qualcomm Snapdragon 855 з тактовою частотою 2,84 ГГц і графікою Adreno 640. Доповнено цей апарат 6 ГБ оперативної пам’яті. У одноядерному тесті новинка, працюючи під управлінням новітньої операційної системи, набирає цілих 712 балів, тоді як в багатоядерному – 2181 бал. Показники такі, звичайно, далеко не найвищі, проте мова йде про тестову збірку нової платформи, тому це цілком нормально. До моменту релізу першої публічної бета-версії продуктивність сильно зросте.

Все це означає, що компанія Google вже випустила операційну систему Android 11, нехай поки що і в альфа-версії. Перебувати в такому стані, постійно доопрацьовуючись, дана платформа буде до березня 2020 року, коли трапиться реліз її першої тестової збірки. Доступ до такої, поза будь-якими сумнівами, отримають всі користувачі, завдяки чому у максимально широкого кола людей буде цілком собі реальна можливість взяти участь в її повноцінному тестуванні, а вестися таке буде протягом багатьох місяців. Очікується, що фінальна версія такої ОС побачить світло вже в вересні, тобто до цього самого моменту ще цілих півроку, і за цей період часу американська корпорація гарантовано встигне доопрацювати свою фірмову операційну систему.

Які конкретно нововведення з собою принесе нова платформа поки що невідомо, тому що її повноцінна презентація трапиться лише в травні 2020 року, тобто через два місяці після релізу демонстраційної першої версії. Першими смартфонами, які будуть оновлені до Android 11, виявляться моделі з лінійки Pixel, тоді як власникам всіх інших телефонів від інших виробників доведеться чекати її релізу відчутно довше, ніж будь-кому ще, і це цілком собі реальний факт. Само собою, що новітня платформа буде поширюватися абсолютно безкоштовно, тобто платити гроші за доступ до неї абсолютно точно не доведеться. Далеко не всі мобільні пристрої з доступних зараз на ринку оновляться до такої ОС, однак багато сучасних моделей з плином часу такий апдейт все ж отримають.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Смартфони на Android скоро отримають новий спосіб керування налаштуваннями виведення звуку

    Схоже, Google працює над цікавою новою можливістю для користувачів Android – можливістю керування виведенням звуку…

    01.05.2024

    У росії створюють РЕБ-дрон із штучним інтелектом

    Російська компанія «Герань» заявила про створення мобільної установки «Абзац», яка, за їхніми словами, здатна боротися з безпілотними літальними…

    01.05.2024

    Телефон на зарядці всю ніч: шкідливо чи ні

    Багато власників смартфонів побоюються залишати гаджети на зарядці на всю ніч і правильно роблять. Пояснюємо,…

    01.05.2024

    Мільярди смартфонів в небезпеці через дефект клавіатури

    Нещодавній звіт фахівців з кібербезпеки з Citizen Lab виявив суттєвий недолік безпеки в кількох популярних…

    01.05.2024

    Новий вірус для Android заражає пристрої користувачів через зламані сайти WordPress

    Хакери почали розповсюджувати нове шкідливе програмне забезпечення для операційної системи Android під назвою Wpeeper. Цю…

    01.05.2024

    Що таке NFC: як воно працює і що ви можете з ним робити

    Комунікація ближнього поля (далі NFC) - це технологія смартфонів і пристроїв, що носяться, яка живе…

    01.05.2024