Аналог AirDrop на Android вже на підході: функція отримала нову назву

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Протягом останніх кількох місяців Google працює над одним проектом, про який ніколи не було офіційних згадок. Мова йде про аналог функції AirDrop, яка дозволяє обмінюватися фотографіями, документами та іншими даними з пристроями Apple, які знаходяться поблизу. Спочатку ця функція називалася Fast Share, але тепер, схоже, змінила назву на Nearby Sharing. Першим на це звернув увагу ресурс XDA-Developers, зазначивши, що зміни відбулися після оновлення сервісів Google Play. Сама функція теж трохи змінилася: змінився значок і окремі аспекти її роботи. Це говорить про те, що розробники Google продовжують її вдосконалити.

Судячи з усього, Nearby Sharing буде працювати тільки в тому випадку, якщо два Android-пристрої знаходяться в безпосередній близькості один від одного – не більше 30 см. Це вказується в виносці про передачі файлів. Поки не ясно, чи є це обов’язковою вимогою, чи просто рекомендацією. Як відомо, AirDrop дозволяє обмінюватися файлами і даними на досить великій відстані.

На поточний момент нічого не відомо про терміни запуску функції Nearby Sharing. Раніше передбачалося, що вона дебютує разом з Pixel 4, але зараз навіть немає припущень. Хіба що конференція Google I / O в травні 2020 року могла б стати підходящим місцем для її презентації.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.