Які баги iOS компанія Apple повинна виправити в 2020 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iOS – це хрестоматійний приклад того, як учень перевершує вчителя, або, в нашому випадку, дітище перевершує свого творця. За роки існування мобільної платформи вона вже вийшла з того стану, коли Apple ще була здатна контролювати хід її розвитку і могла впливати на цей процес. Незважаючи на те що однозначно сказати, в який саме момент в Купертіно втратили реальну владу над iOS, з виходом iOS 13 в цьому практично не залишилося сумнівів. Адже це що ж потрібно було зробити, щоб перетворити, стабільну платформу в повну багів пародію на саму себе? Розбираємося, що потрібно зробити, щоб привести все в божеський вид.

Редагування тексту на iOS 13

В iOS 13 розробники Apple змінили принцип виділення тексту, переміщення курсора і виконання інших супутніх дій. Мало стати зручніше, але, як на мене, стало тільки гірше. Адже якщо раніше будь-який, навіть самий незграбний користувач міг виділити конкретний фрагмент тексту або перевести курсор в потрібну область, то тепер все не так просто. Мало того, що найчастіше текст не виділяється з першого разу, так ще й іноді система сприймає переміщення курсору за видалення. Допускаю, що я такий один, але після оновлення робота з текстом на iPhone і iPad особисто для мене перетворилася на пекло.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPad не змінює орієнтацію

Ще одна проблема, яка стала проявлятися тільки після виходу iOS 13, – це баг зміни орієнтації. Після оновлення я час від часу став помічати, що мій iPad просто відмовляється змінити режим пейзажу на портретну. Ні, поспішаю запевнити вас, що я не забуваю відключити блокування зміни орієнтації, просто так відбувається саме по собі. Єдиний шлях вивести планшет, який відмовляється перевертати інтерфейс, з напівкоматозному стану – повертати їм в різні боки як кермом в гоночному боліді.

Чому вивантажуються додатки на iOS 13

Сам я з цією проблемою не стикався, але дуже багато чув про її існування від інших користувачів. Мова, звичайно, йде про несподіване «нетримання» iOS 13, яка банально перестала підтримувати роботу додатків, запущених у фоновому режимі. Незважаючи на те що Apple начебто виправила цей баг в iOS 13.2, мені як і раніше доводиться чути від незнайомих один з одним людей, що вони до цих пір страждають від колишньої проблеми, яка хоч і стала проявляти себе рідше, все-таки повністю не зникла.

Баги додатки «Пошта» на iOS

Я рідко користуюся штатним додатком «Пошта», вважаючи за краще йому Gmail, але навіть я помічаю, що останнім часом з ним коїться щось недобре. Після iOS 13 користувачі почали скаржитися на те що час від часу додаток або вилітає, або не завантажує нові повідомлення, або якось дивно поводиться при спробі відповісти з цитуванням. Словом, багів в додатку «Пошта» з моменту виходу iOS 13 накопичилося чимало, ось тільки в Купертіно чомусь виправили далеко не всі з них. Значить, чекаємо виправлень в 2020 році.

Як потрібно змінити додаток «Налаштування» на iOS

Не знаю, як вам, а мені зовсім перестало подобається додаток «Налаштування». Якщо раніше це була зручна і легка область з системними параметрами, то тепер це переповнений всілякими функціями баг, в якому можна заплутатися, перш ніж знайти щось потрібне. Причому з кожним новим оновленням Apple прагне збільшити число розділів і вкладок, рік від року тільки ускладнюючи орієнтацію в додатку. Думаю, було б незайвим змінити вигляд елементів «Настройок», адже пройде ще рік-два і туди буде страшно зайти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.