48-мегапіксельних смартфонів стане більше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До цих пір тільки дві компанії пропонували датчики для смартфонів роздільною здатністю 48 Мп-це Samsung і Sony. Але зараз сенсор такох ж роздільної здатності представила OmniVision. Це означає, що смартфонів з 48-мегапіксельними камерами стане більше – хоча б з тієї простої причини, що датчики Sony виявилися в дефіциті, тому ті виробники, кому їх не вистачило, зможуть звернутися до OmniVision.

До того ж у OV48C є одна важлива перевага – розмір. Оптичний формат складає 1/1,3 дюйма – такий же великий і 108-мегапіксельний датчик Samsung, але за рахунок різниці в роздільній здатності розмір пікселів в OV48C більше – 1,2 мкм проти 0,8 мкм у датчика Samsung. За рахунок захоплення більшої кількості світла фото OV48C здатний забезпечити більш високу якість зйомки, особливо вночі. Ну а в зовсім складних умовах може використовуватися технологія об’єднання пікселів (тут застосовується фільтр Quad Bayer), але зі зниженням роздільної здатності з 48 до 12 Мп.

Датчик підтримує запис відео 8K без об’єднання пікселів або 4К з частотою 60 к/с при об’єднанні пікселів. Підтримується і уповільнене відео – 240 к/с при роздільній здатності Full HD або 360 к/с при роздільній здатнсоті 720p. Також датчик підтримує HDR, фазовий автофокус і цифровий зум.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.