В найпопулярнішому месенджері з’явився “різдвяний” вірус

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В одному з найпопулярніших месенджерів виявили “новорічний вірус”, який дозволяє шахраям збирати особисті дані користувача з електронного пристрою. У мережі дали кілька порад, як уникнути неприємного “подарунка” від хакерів.

WhatsApp є одним з найпростіших і популярних месенджерів на території всього СНД. Однак, зловмисники найчастіше користуються широкою популярністю додатку, намагаючись пробратися в електронні пристрої неуважних користувачів.

На цей раз схема виявилася досить простою: шахраї використовували новорічні та різдвяні свята як привід для відправки вітальних повідомлень користувачам. Вони відправляють користувачам повідомлення, які необхідно відкрити, для того щоб прочитати вміст. Однак, при переході за посиланням на веб-сторінку, в ваш електронний пристрій потрапляє вірус, який дозволяє хакерам отримати доступ до ваших особистих даних. Зазвичай, такі посилання маскують під вітання або поздоровлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На жаль, багато користувачів ведуться на подібні виверти шахраїв. Зловмисники добре підібрали момент, так як в святковий період люди більш ласі на різні привітання і схильні бути неуважними. Розробники радять користувачам ніколи не переходити на посилання, які надсилають невідомі компанії або звичайні користувачі. Такі повідомлення рекомендується негайно заблокувати, щоб шахраї не змогли зазіхнути на ваші особисті дані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.