Загроза року: всі смартфони Xiaomi, Huawei і Google заражені небезпечним вірусом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Буквально вчора була виявлена ​​буквально найголовніша загроза року, а виявити таку зумів антивірус Avast. Як виявилося, всі смартфони Xiaomi, Huawei, Google і ряду інших брендів заражені небезпечним вірусом, якому присвоєно статус критичного. Будь-яке ПЗ, яке отримує такий статус, має бути видалені з операційної системи негайно, тому що воно вже почало красти особисті дані користувачів і здійснювати інші дії, спрямовані на заподіяння шкоди власнику мобільного пристрою. З якихось причин месенджер Google Allo був визнаний найнебезпечнішим вірусом, і його від користувачів вимагають негайно видалити, щоб відновити роботу системи захисту. Після цього радять змінити всі паролі.

Не можна не помітити, що Google закрила проект месенджера Allo ще в березні 2019 року, проте у багатьох користувачів до цих пір залишилося встановленим додатком для роботи з таким, нехай сам сервіс вже і недоступний. Таких у світі близько 50 млн чоловік. Завантажити це ПО з магазину Google Play вже дуже давно не можна, але його можна завантажити з інтернету у вигляді APK-файлу і встановити вручну. Відзначається, що проблема з безпекою зачіпає дуже багато моделей мобільних пристроїв, в тому числі такі відомі, як Pixel XL, Pixel 3 XL, Nexus 5X, Huawei Mate 20 Pro та інші. На тлі всієї цієї ситуації експерти з Avast радять якомога швидше видалити цю програму з мобільного пристрою, а потім, після цього, провести зміну паролів, які зберігалися на телефоні.

Раніше ніяких попереджень про те, що Google Allo може бути заражений шкідливим ПЗ, не надходило, тому подібні повідомлення звичайно ж шокували багатьох користувачів, адже навряд чи хтось очікував, що програмне забезпечення від «пошукового гіганта» може мати вбудованим вірусом. Втім, не можна виключати, що антивірус Avast просто чомусь помиляється, вважаючи звичайна програма за вірус, хоча такого в ньому звичайно ж немає. У будь-якому випадку, поки що сама Google не робила ніяких заяв із цього приводу, а можливо вона їх і не зробить, адже даний месенджер вже не актуальний майже цілий рік, тому приділяти йому хоч якусь увагу компанія, можливо, вже не буде.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.