Оновлення iOS ламає iPhone по всьому світу

Apple випустила новий патч для iOS, який виводить з ладу стільниковий зв’язок, бездротові модулі і навіть ряд штатних додатків для спілкування. Проблема стала масовою, але Apple поки не поспішає випускати нову латку.

Черговий провал Apple

Власники смартфонів Apple стали масово скаржитися на проблему з підключенням до стільникових мереж після установки оновлення iOS 13.3. Новий патч унеможливлює вихід в інтернет і перешкоджає відправці SMS-повідомлень і здійснення голосових викликів.

13.3 – найактуальніша версія iOS на момент публікації матеріалу. Вона вийшла 10 грудня 2019 р і після неї Apple випустила бета-версію 13.3.1, доступну поки лише розробникам. Виправлені чи в ній виявлені недоліки, невідомо, як невідомі також і терміни випуску наступної «стабільної» версії прошивки.

На проблеми iOS 13.3 стали скаржитися на форумі техпідтримки Apple, а також в Twitter. Наприклад, користувач David Ecker (@iCREATEdir) повідомив в своєму блозі, що в його iPhone після оновлення прошивки з бездротових модулів робочим залишився один тільки Wi-Fi.

У ряді випадків користувачі, котрі повідомляли про проблеми з мережею, пізніше уточнювали, що проблема була вирішена шляхом скидання смартфона до заводських налаштувань. Цей метод допоміг, зокрема, David Ecker, але, по-перше, він може спрацювати не у всіх, по-друге, не кожен буде готовий витрачати час на створення резервної копії даних і налаштувань, скидання і подальше відновлення з резервної копії.

Великі проблеми нової iOS

На додаток до проблем з стільниковими мережами встановили iOS 13.3 деякі власники iPhone зіткнулися з виходом з ладу модулів Bluetooth і Wi-Fi. Користувач Twitter Tony Otero (@AMOtero) зазначив, що вони не заробили навіть після скидання налаштувань і перезавантаження телефону і уточнив, що його iPhone (модель невідома) не допустити потрапляння вологи.

1ios601.jpg (131 KB)

Користувачі iOS 13.3 скаржаться на проблеми з підключенням до мереж зв’язку …

У деяких користувачів установка патча викликала збій в роботі програми iMessage. Воно просто перестало працювати, і частіше за все це виявлялося у тих, хто є абонентом віртуального стільникового оператора Google Fi. Про цю проблему розповідають користувачі ресурсу Reddit (наприклад, Smaskt, luckylux, spork-in-the-moon, techthumbs і ін.), Але в даний час у більшості з них сервіс iMessage знову працює. Тут не виключається втручання самої Google – можливо, інтернет-корпорація змінила щось в настройках власного сервісу, не чекаючи, поки Apple випустить черговий патч до патчу.

4ios602.jpg (51 KB)

                         … і з Wi-Fi разом з Bluetooth

У підсумку, реліз iOS 13.3 істотно погіршив стабільність мобільної ОС Apple. До того ж, частина інших багів, виявлених у версіях 13.0, 13.1 і 13.2 в ній теж не були усунені. В першу чергу це стосується виявилася в жовтні 2019 р. проблеми з FaceTime. Багато скаржилися, що під час використання сервісу їх смартфон в довільні моменти часу сам перемикається між Wi-Fi і мобільним інтернетом, навіть якщо обидва сигналу стабільні і сильні.

Максимально неідеальна ОС

Apple випустила стабільну версію iOS 13.0 в кінці вересня 2019 р хоча саму ОС вона представила ще в червні 2019 р протягом усього літа вона випускала бета-версії прошивки для налагодження за допомогою сторонніх тестерів, але в підсумку iOS 13, з моменту виходу якої пройшло всього три місяці, була визнана багатьма користувачами самої глючной версією системи за останні кілька років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.