Categories: Смартфони

Більше 15 смартфонів Xiaomi ніколи не оновляться до MIUI 12

Share

В описі свіжої тестової збірки прошивки MIUI під номером 9.10.14, яка призначена для учасників програми тестування, міститься інформація про те, що розробники вважали за необхідне припинити подальшу підтримку застарілих моделей мобільних пристроїв. Конкретні причини такого вчинку не розкриваються, проте цілком собі очевидно, що причина саме в тому, що вони застаріли, так як вийшли на ринок ще в 2016 – 2017 роках, а з тих самих пір пройшло вже досить багато часу.

Всі ці телефони будуть продовжувати оновлюватися в рамках прошивки MIUI 11 до тих самих пір, поки вона залишається найактуальнішою з усіх випущених Xiaomi. Це, як очікується, триватиме щонайменше до початку осені 2020 року, тоді як потім, вже після виходу MIUI 12, поновлення для всіх цих смартфонів компанії виходити просто перестануть. Повідомляється, що підтримки позбудуться моделі Redmi Note 4X, Redmi 4X, Redmi Note 5A (обидві моделі), Mi 5C, Mi Max 2, Mi Note 2, Mi Mix, Xiaomi Mi 5s, Xiaomi Mi 5s Plus, Redmi 5 Plus, Mi 5X , Redmi 5A і Redmi 5. Дедалі нові телефони китайської корпорації отримають нову прошивку, однак не можна бути в цьому впевненими на всі 100%, тому що інших офіційних заяв із цього приводу поки що не надходило.

Крім того, як вже відомо, до прошивки MIUI 12 не оновиться планшет Mi Pad 3, тому в даному конкретному випадку йому також дуже сильно не пощастило, адже всім власникам такого, щоб продовжити використання новітнє програмне забезпечення, доведеться купувати нову модель. Втім, звичайно, можна залишитися і на старій, але в такому разі не буде і патчів для системи захисту Android, а без таких користуватися будь-якої технікою на базі «зеленого робота» від Google дуже і дуже небезпечно, адже проломи в такий виявляються з завидною регулярністю. Очікується, що список смартфонів Xiaomi, які будуть оновлені до нової операційної системи вже в наступному 2020 року виявиться розкритий під час презентації нової прошивки, а така повинна пройти у вересні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Bitcoin під загрозою глобального контролю з боку регулюючих органів

    Метт Коралло, один із провідних розробників Bitcoin, попереджає про майбутнє глобальне регулювання провідної блокчейн-мережі. На…

    16.05.2024

    Нові iPad Pro постачаються з кабелем USB-C відповідного кольору

    Сьогодні день запуску M4 iPad Pro, тож користувачі починають розбирати новий iPad і відчувати його…

    15.05.2024

    Компанія Vodafone запускає власну версію штучного інтелекту: що зміниться для абонентів

    Один з найбільших мобільних операторів України поділився цікавою інформацією. Виявляється, що компанія протягом тривалого періоду…

    15.05.2024

    Apple анонсувала нові опції в iOS 18

    Apple почала тизерити нові функції, які стануть доступними на смартфонах після виходу iOS 18. Поки…

    15.05.2024

    У iOS 18 можна буде запускати програми голосом, причому без участі Siri

    Однією з найцікавіших функцій iOS 18, яку Apple анонсувала сьогодні, стане можливість запуску додатків або…

    15.05.2024

    Помилка в iOS 17.5 призводить до появи старих видалених фотографій

    На Reddit почали з'являтись повідомлення про те, що в останньому оновленні iOS 17.5 з'явилася помилка,…

    15.05.2024