У Google Play виявили понад сотню небезпечних додатків з мільйонами завантажень

Сучасні Android-смартфони по функціональності наздоганяють комп’ютери – але, як і «старші брати», страждають від тих же проблем з шкідливими програмами. Від ризику «підчепити» вірус не застраховані навіть користувачі, які скачують софт виключно з Google Play. Компанія White Ops, що спеціалізується на захисті інформації, опублікувала список з більш ніж сотні небезпечних для користувача програм, виявлених в фірмовому магазині додатків.

Всього експерти White Ops виявили в Google Play 103 додатки, в цілому завантажених понад 4,6 мільйона разів. Всі вони містять коди Soraka і Sogo, здатні демонструвати повноекранну рекламу на смартфонах під управлінням Android. Розробники шкідливого ПО, за словами представників компанії, ефективно обходять системи антивірусного захисту за допомогою механізму установки «на запрошення».

Наприклад, популярний в азіатському регіоні додаток Best Fortune Explorer для «передбачення майбутнього» обіцяє розповісти, коли користувач знайде справжнє кохання, чи отримає просування по службі і підвищиться його дохід. Але в коментарях користувачі запевняють, що воно демонструє нескінченну рекламу. При цьому програма продовжує поширюватися і не блокується системою захисту Play Protect.

Список виявлених «вірусів», згідно зі звітом White Ops, включає наступні програми:

Користувачам, скачати одну із зазначених програм, експерти настійно рекомендують видалити їх, щоб уникнути зараження смартфона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.