OnePlus обіцяє до 7 000 доларів за баги в своїх смартфонах

Максимальна винагорода, як це зазвичай прийнято, буде виплачуватися тільки за «особливі» вразливості

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія OnePlus оголосила про створення Security Response Center (OneSRC), що дослівно перекладається як «Центр реагування на проблеми безпеки». Це нова програма винагород китайського виробника, яка покликана підвищити безпеку екосистеми OnePlus. Компанія пропонує всім бажаючим до 7 тис. доларів за знайдені помилки будь-якого рівня в програмному забезпеченні її смартфонів. Відповідно до опису на офіційному сайті OnePlus, в програмі можуть брати участь дослідники безпеки і хакери, які хочуть заробити. Ось тільки максимальна винагорода компанія готова заплатити тільки в «особливих випадках». Більшість помилок і вразливостей в системі безпеки смартфонів оцінюються нею в суму від 50 до 1500 доларів в залежності від рівня небезпеки.

Запуск програми винагороди OnePlus не є несподіванкою, особливо після численних випадків, пов’язаних з порушенням безпеки смартфонів, які спостерігалися в останні роки. Так, наприклад, в 2017 році в багатьох смартфонах OnePlus був виявлений бекдор, який дозволяв шкідливому програмному забезпеченню легко обійти вбудований захист пристрою. На початку 2018 року OnePlus знову потрапила в заголовки новин вже з приводу проблем з безпекою на сайті компанії, що поставило під ризик витоку даних про кредитні картки приблизно 40 тис. користувачів.

На щастя, останні на сьогоднішній день моделі смартфонів OnePlus, схоже, позбавлені будь-яких серйозних багів безпеки, але компанія хоче себе підстрахувати, щоб знайти будь-які помилки, перш ніж вони будуть використані зловмисниками.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.