Гонка озброєнь: Samsung готує датчик на 144 Мп

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2002 році в телефонах з’явилися перші 0,3 Мп камери, які і відкрили світу такий напрямок як мобільна фотографія. З появою модулів на 2 Мп і 5 Мп матриці в мобільних пристроях перестали бути нікчемною іграшкою, якість знімків стало прийнятним.

Правда, принципового прориву тоді не сталося, а стався він з появою 8 Мп і 12 Мп датчиків зображення. Після того, як виробники побачили в мобільних камерах практичний, а головне, комерційний сенс і почалася гонка мегапікселів.

В цьому році дали про себе знати датчики 48 Мп і 64 Мп, а Samsung підняла планку до вражаючих 108-мегапікселів. Припиняти гонку мегапікселів виробники мобільних сенсорів і не думають. Так, в планах Samsung торпедувати ринок 144-мегапікселямі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про те, що південнокорейський гігант працює над датчиком з такою роздільною здатністю повидав відомий інсайдер Ice Universe. За його словами, при його створенні компанія хоче використовувати 14-нанометровий техпроцес.

Коли такий сенсор дебютує і з’явиться в комерційних смартфонах, джерело не повідомляє. З огляду на досить стрімку поява на ринку модулів на 48 Мп, 64 Мп і 108 Мп, є ймовірність, що прем’єра сенсора на 144 Мп припаде на другу половину наступного року.

Джерело: twitter.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.