Google зламала мільйони смартфонів на Android 9 і Android 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Двома найбільш сучасними і популярними операційними системами в своєму класі є Android 9 і Android 10, якщо говорити про ОС саме від компанії Google. На базі таких в даний час працюють мільйони смартфонів з різних цінових категорій, починаючи від вкрай дешевих і закінчуючи неймовірно дорогими, коштують які дуже великих грошей. Ця американська корпорація завжди прагнула до того, щоб зробити своє фірмове програмне забезпечення якомога більш стабільним, але в нинішньому році в цьому плані щось пішло не так, тому що ситуація різко змінилася докорінно. Користувачі телефонів від різних виробників, в тому числі від Google, OnePlus і Sony, зіткнулися з вкрай неприємною проблемою.

Саме ця проблема заважає використовувати мобільний пристрій і отримувати від цього процесу задоволення. Справа в тому, що в ряді випадків через неприємний баг в Android 9 і Android 10 користувачі не можуть розблокувати свій власний телефон, тому що після введення захисного коду, призначеного для розблокування, нічого просто не відбувається. Так, коли вводиться PIN-код екран телефону гасне, а потім відразу ж знову почне працювати, а знову запитує код, або ж просто нічого не робить, коли такий вводиться. Через ці проблеми багато власників мобільних пристроїв від різних виробників просто не мають можливості користуватися своїм телефоном. Обговорення даної проблеми навіть вже почалося на форумі Reddit.

Так, як запевняють користувачі, єдиний спосіб позбутися від неприємної помилки – відмовитися від використання PIN-коду, замінивши його чимось іншим. Компанія Google поки що ніяк не коментує наявність такого бага, але вона вже абсолютно точно про нього знає, тому що багато користувачів повідомили про нього службі підтримки, а та пообіцяла передати відомості до відділу по розробці програмного забезпечення. Що саме стало причиною такої неполадки – невідомо, але вона є дуже навіть серйозною, не дозволяючи включити мобільний пристрій і почати його повноцінно використовувати. За деякими даними, збій відбувається через те, що процедура звірки вводиться пароля до чинного не може отримати доступ до ключа дешифрування і повертає нульовий результат.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Простіше кажучи, мова йде саме про програмну проблему, а вирішити таку можливо тільки шляхом випуску оновлення. Залишається вірити, що Google випустить його якомога швидше. Втім, потрібно розуміти, що якщо телефони Pixel отримають такий апдейт відразу ж, як тільки він вийде, власникам мобільних пристроїв на базі Android 9 і Android 10, випущених іншими брендами, доведеться чекати набагато довше, так як оновлення повинно бути випущено саме стороннім виробником, а на це потрібен додатковий час. Цілком собі очевидно, що проблема виникла через якогось бага, допущеного з вини одного з розробників, який допустив десь зовсім невелику помилку, можливо переплутавши всього один символ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.