Експерти DxOMark винесли вердикт камері смартфона Motorola One Zoom

Портал DxOMark, спочатку присвячений фототехніці, згодом здобув репутацію експертного ресурсу для оцінки якості камер смартфонів. Новим «піддослідним» співробітників популярної лабораторії став Motorola One Zoom, який був традиційно протестований як в контрольованих, так і в «польових» умовах при різних умовах освітлення.

Ключові специфікації модуля:

  • Основна камера: 48 Мп, 1/2 “, f / 1.7, оптична стабілізація зображення
  • Камера з телеоб’єктивом: 8 Мп, f / 2.4, триразовий оптичний зум, оптична стабілізація
  • Ультраширококутний: 16 Мп, ЕФР 13 мм, f / 2.2
  • Датчик глибини: 5 Мп
  • Додатково: двухтоновий LED-спалах, панорамний знімок, підтримка HDR, запис відео 4K @ 30 fps

Згідно з висновком експертів DxOMark, камера гаджета продемонструвала коректну експозицію при добре збалансованому висвітленні. Вона також добре впоралася з портретної зйомкою зі спалахом і розмиванням фону. До недоліків модуля фахівці віднесли нестабільність фокусування при використанні зума на середніх і великих дистанціях, поганий рендеринг квітів (особливо на вулиці), артефакти і обмежений динамічний діапазон. Нарешті, моделі іноді не вдавалося зняти фото з ефектом боке, а функція автофокусування в деяких випадках працювала занадто повільно. Підсумкова оцінка пристрою при зйомці фото склала 92 бали.

При запису відео One Zoom набрав 77 балів. Смартфон продемонстрував хорошу стабілізацію при зйомці в статичних сценах, добре контрольований рівень шуму в умовах поганого освітлення і стабільний автофокус. Проте були помітна низька деталізація, обмежений динамічний діапазон і присутність артефактів. Крім того, при зйомці на вулиці відзначалися зелені / сині тіні, часто реєструвався некоректний рендеринг квітів і помітне зміщення кадрів при зйомці на ходу або з використанням зуму.

Підсумковий результат камери Motorola One Zoom за версією DxOMark склав 87 балів – на одну менше, ніж у представленого два роки тому iPhone 7 Plus. Лідерами рейтингу як і раніше залишаються Huawei Mate 30 Pro і Xiaomi CC9 Pro, які набрали по 121 балу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.