Смартфони без кнопок і роз’ємів зовсім скоро заполонять ринок

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На початку цього року були представлені перші смартфони без кнопок і отворів в корпусі Meizu Zero і Vivo Apex 2019, які були забуті практично відразу після презентації.

Китайський оператор China Mobile стверджує, що смартфони без отворів зовсім скоро заполонять ринок. Для цього розробникам потрібно вирішити всього одну проблему.

Джерело пише, що віртуальні кнопки вже відмінно замінюють фізичні. На деяких смартфонах з сильно вигнутими екранами клавіші екранні регулювання гучності чудово справляються зі своїм завданням.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У міру зростання популярності повністю бездротових навушників, які підключаються через Bluetooth, відпадає необхідність у використанні роз’єму 3,5 мм. Крім того, останні пару років розробники активно освоюють технології кісткової провідності і передачі звуку за допомогою вібрації екрану, що дозволяє прибрати додаткові отвори в корпусі.

Роз’єми для карт пам’яті також можуть піти в минуле в міру зростання обсягу флеш-пам’яті і популяризації хмарних сервісів. Що стосується SIM-карт, то їх в майбутньому замінять вбудовані карти eSIM.

Єдина проблема, яку потрібно вирішити, це бездротова зарядка. Багато користувачів не подобається те, що на бездротовій зарядній станції вони не можуть продовжувати використовувати свій смартфон. Питання буде закрито, коли на ринку з’являться реальні бездротові пристрої, які зможуть заряджати смартфон на відстані хоча б кількох десятків сантиметрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.