Microsoft завершила еру смартфонів на Windows

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Настав кінець епохи для Windows 10 Mobile. Вчора Microsoft офіційно припинила випуск оновлень системи безпеки і програмного забезпечення для своєї мобільної операційної системи. Також сьогодні закривається технічна підтримка мобільних пристроїв на Windows 10 Mobile, повідомляє Engadget.

Користувачі можуть і далі продовжувати використовувати смартфони на Windows 10 Mobile, але тепер вони все будуть незахищені від нових способів злому, так як закриття дірок в безпеці системи більше надаватися не буде. 10 березня 2020 року закритий сервіс відновлення з хмарних резервних копій для деяких додатків, повідомляє ” Сегодня “.

У той же час велика частина додатків буде доступна протягом наступного року. Так, Microsoft оголосила, що закінчення терміну дії додатків для Windows 10 Mobile Office буде завершено 12 січня 2021 року. Однак оновлень і виправлень помилок для Word, Excel, PowerPoint і OneNote більше випускатися не буде. Також в Microsoft уточнили, що офісний пакет хоч і буде працювати, але в разі видалення повторно встановити його з магазину додатків Windows Store буде неможливо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Протягом деякого часу Microsoft намагалася хоч якось підтримувати Windows 10 Mobile. Останнє оновлення з версією 1709 було випущено в жовтні 2017 року, підтримка якого завершилася влітку цього року. Список моделей смартфонів, які підтримують оновлення 1709 можна подивитися за цією адресою .

Безумовно, користувачі можуть продовжувати використовувати мобільні пристрої Windows після 10 грудня 2019 року, але Microsoft пропонує відмовитися від смартфонів на Windows 10 Mobile і перейти на актуальні смартфони з iOS або Android. Замість того, щоб підтримувати власну провальну платформу, компанія почала активно розробляти програми та сервіси під конкурентні мобільні ОС. Наприклад, Microsoft Launcher для Android має ряд корисних функцій, пов’язаних з Windows, які дозволяють дзеркально відобразити екран вашого телефону на Windows 10.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.