Через кілька днів Apple iPhone можуть істотно подорожчати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як відомо, США і Китай все ще знаходяться в стані торгової війни. Переговори поки ні до чого виразному не привели. І вже 15 грудня, якщо країнам не вдасться домовитися, в силу вступлять нові податкові санкції.

Якщо точніше, товари, що поставляються в США з Китаю, будуть обкладатися додатковим 15-відсотковим податком. У тому числі це торкнеться всю або майже всю продукцію Apple, включаючи смартфони.

На даний момент деякі пристрої Apple вже обкладаються додатковим податком. Наприклад, Apple Watch. Але компанія вважала за краще взяти витрати на себе і не підвищувати ціни.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У випадку з iPhone ситуація буде куди більш критичною. По-перше, через вартість цих пристроїв, а по-друге, через обсяги продажів. Аналітики стверджують, що близько 40% всіх продаваних в світі iPhone поставляються з США, а це означає, що вони будуть обходитися самої Apple на 15% дорожче. Як надійде компанія в цьому випадку, поки можна лише гадати. Наприклад, Apple може не підвищувати ціни зараз, але зробити прийдешнє покоління дорожче. Якщо ж купертінскій гігант вирішить все-таки відразу підняти ціни, ймовірно, вони піднімуться по всьому світу, а це означає, що підвищення буде істотно менше 15%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.