Xiaomi запатентувала оригінальну конструкцію смартфона-слайдера

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перебуваючи в постійному пошуку нових форм-факторів смартфонів, інженери Xiaomi отримали патент на оригінальний механізм слайдера для майбутніх пристроїв. Чергова розробка компанії пропонує ще один спосіб відмови від вирізів в дисплеї і виїжджають модулів для розміщення фронтальної камери.

Згідно з опублікованими кресленнями, Xiaomi пропонує концепцію смартфона, який буде оснащений відразу чотирма камерами: два датчика будуть виконувати роль основних, а два – призначені для зйомки селфі. Для розширення робочої області і збільшення дисплея запропонований механізм слайдера, при цьому розсується він в праву сторону.

Подібного патентна заявка була подана в бюро ще 28 серпня 2018 року, тобто задовго до виходу перших смартфонів з гнучким дисплеєм, але опублікована вона була лише кілька днів тому. На лівій стороні пристрою є спеціальна область, на якій розміщені камери (дві зверху і дві знизу) і, імовірно, ключові електронні компоненти пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На відміну від конкурентів, що використовують для збільшення дисплея складну конструкцію, Xiaomi вирішила піти іншим шляхом і запропонувала механізм слайдера для масштабованих пристроїв. На жаль, запропонований варіант смартфона поки існує лише на папері у вигляді патенту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.