Все по іншому: Назва наступної моделі iPhone може вас заплутати

У 2020 році Apple, за чутками, випустить п’ять моделей iPhone: у вересні вийдуть чотири топові моделі, а навесні буде представлений «спадкоємець» iPhone SE.

Оригінальна модель iPhone SE випускалася з 2016 року, а оновлена версія цього пристрою з’явиться після чотирьох років – величезний термін за мірками індустрії мобільних пристроїв.

Японський блог Macotakara стверджує, що компанія Apple не захотіла називати цей пристрій iPhone SE2 і придумала йому іншу назву – iPhone 9. Вдале воно чи ні, поки неясно, але очевидно, що може виникнути невелика плутанина, адже в 2017 році вийшла «десятка» , а в 2019 – лінійка iPhone 11 .

Логіка найменування нової моделі пояснюється так: «спадкоємець» iPhone SE отримає приблизно такий же дизайн, як у iPhone 8 , а значить, його можна буде вважати логічним продовженням цього смартфона.

Очікується, що iPhone 9 (або iPhone SE2) отримає LCD-екран діагоналлю 4,7 дюйма з роздільною здатністю 750 × 1334 пікселів, топовий процесор Apple A13 Bionic, 3 ГБ оперативної пам’яті і камеру середнього рівня. Швидше за все, його вартість буде невисокою, адже iPhone SE коштував 399 або 499 доларів США за модифікації з накопичувачем 32 або 128 ГБ відповідно.

iPhone 9 відрізнятиметься від більш дорогих моделей iPhone, які готуються до випуску в 2020 році: у нього екран меншою діагоналі (і не OLED, а LCD), немає підтримки 5G і використовується набагато простіша камера. В іншому він запропонує користувачам топову начинку за невисокою ціною і припаде до смаку тим, хто сумує за флагманським смартфонам з невеликими екранами і помірними габаритами.

iPhone SE – одна з найпопулярніших моделей Apple в деяких країнах світу. В Україні вона кілька років поспіль лідирувала в продажах. Можна очікувати, що і iPhone 9 чекає такий же успіх. Очевидно, що цей смартфон буде конкурувати з недорогими моделями популярних китайських брендів, в тому числі Honor.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.