Продажі iPhone впали: смартфон відмовляються купувати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітична компанія Gartner опублікувала звіт про світовіпродажі смартфонів за III квартал 2019 року. Згідно даних, продажі всіх моделей iPhone різко впали, незважаючи на успішний запуск модельного ряду iPhone 11. Причому результати виявилися гіршими за прогнози: 10% замість очікуваних 2-7%. Також було відмічено деяку невідповідність даних про рекордний прибуток Apple і оцінками падіння продажів смартфонів компанії.

“Apple продала 40,8 мільйонів iPhone, що на 10,7% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Незважаючи на те, що Apple продовжувала свої рекламні акції і знижки на різних ринках, цього було недостатньо, щоб стимулювати попит у всьому світі”, – прокоментували в Gartner.

У той же час Samsung, Huawei і Oppo збільшили свої частки. Лідером ринку стала компанія Samsung, яка продала 79 мільйонів смартфонів, що забезпечило їй 20,4% від всього ринку. В аналогічному кварталі вона реалізувала 73,4 мільйона мобільних пристроїв. Частка Huawei зросла на 17% – китайський виробник реалізував 65,8 мільйона смартфонів проти 52,2 мільйона роком раніше. Третє місце посіла Apple з 40,8 мільйонами пристроїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Gartner вважають, що зниження попиту на iPhone пов’язане із загальносвітовою тенденцією: купівельний інтерес зміщується від флагманів до пристроїв середнього класу – а це сегмент, в якому Apple не конкурує. Також чимало користувачів чекають масового впровадження мереж п’ятого покоління і появи смартфонів з підтримкою 5G, підтримки яких у iPhone поки немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.