Власників 5G-смартфонів чекають серйозні проблеми

Режими SA і NSA відповідають незалежній 5G-мережі і залежної мережі. У мережевому режимі 5G NSA оператори можуть використовувати базові станції одночасно для мереж 4G і 5G, що економить інвестиції. Але головним недоліком є те, що даний режим не може підтримувати нові функції 5G, такі як низька затримка. Крім того, необхідність підключатися одночасно до мережі 4G і 5G в режимі NSA призводить до підвищеного енергоспоживання в порівнянні з використанням режиму 5G SA.

Смартфони Honor V30 і V30 Pro на базі однокристальних системи Huawei Kirin 990 підтримують дворежимні стільникові мережі 5G, проте багато 5G-смартфони на ринку підтримують тільки NSA.

Президент компанії Honor Чжао Мін (Zhao Ming) пояснив, чому вони чекали досить довго перед випуском свого першого 5G-продукту. За його словами, «більшість 5G-продуктів, представлених на ринку, є перехідними і тимчасовими. Тому ми вирішили почекати і використовувати кращу на ринку платформу 5G для нашої серії Honor V30». Варто відзначити, що на заході China Mobile Partner Conference однокристальну систему Huawei Kirin 990 5G дійсно назвали найкращою 5G-платформою.

“У 5G-смартфонів з підтримкою тільки NSA, які в даний час продаються в різних країнах і знаходяться в руках великого числа споживачів, є велика проблема. До 2020 року буде розгорнуто велику кількість мереж SA. Всі ці мобільні телефони не зможуть працювати належним чином. Якщо б ми випустили раніше смартфон з підтримкою режиму NSA, ми б дали нашим споживачам дуже поганий продукт”, — Чжао Мін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.