Categories: Смартфони

Xiaomi створила новий помічник який кращий за Siri і Google Assistant

Share

В ході спеціального заходу на території Китаю компанія Xiaomi офіційно представила і випустила нового віртуального асистента для своїх мобільних пристроїв, який може виконувати масу завдань. Так, наприклад, XiaoAI 3.0 здатний вести повноцінну бесіду з користувачем і навіть аргументувати свою точку зору. Якщо прокласти маршрут з однієї точки в іншу, віртуальний помічник розповість про те, чим один варіант шляху кращого іншого і якого варто дотримуватися, щоб швидше і простіше дістатися з одного місця в інше. Одна їх особливостей нової технології в тому, що вона може працювати постійно в фоновому режимі, тобто вручну запускати кожен раз ШІ не потрібно.

Простіше кажучи, користувач може відразу після включення смартфона запустити XiaoAI 3.0 вручну, після чого такий додаток буде без витрати енергії постійно працювати у фоновому режимі, і його стане можливим використовувати за допомогою голосових команд, даючи певні вказівки. Схожим чином зараз працюють Apple Siri і Google Assistant, тобто нова китайська розробка в цьому плані їм абсолютно не поступається. На додаток до цього, новий ШІ здатний перетворювати в режимі реального часу голосові виклики в текст, а разом з тим виступати в ролі автовідповідача. Поки що нова китайська технологія працює виключно в Китаї і тільки китайською мовою, але вже в 2020 році може бути запущена її міжнародна версія.

За словами Xiaomi, тепер у неї є цілий відділ, який займається поліпшенням цього віртуального асистента і впровадженням в нього нових можливостей. У такому положенні справ немає нічого дивного або ж дивного, тому що, на думку керівництва бренду, в найближчому майбутньому покупці при виборі собі нових моделей мобільних пристроїв будуть звертати увагу на те, наскільки просунутий ШІ в них вбудований. Саме тому вже зараз компанія вирішила почати активно інвестувати гроші в цей напрямок, щоб обігнати своїх конкурентів. Технологія XiaoAI 3.0 буде використовуватися не тільки в фірмових смартфонах бренду, але в телевізорах, планшетах, ноутбуках і різних гаджетах для системи «розумного» будинку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Названо терміни запуску Xiaomi Pad 7

    У мережі з'явилися нові дані про флагманську лінійку планшетів Xiaomi Pad 7. Про терміни випуску…

    03.05.2024

    Huawei Pura 70, Pura 70 Pro та Pura 70 Ultra виходять у Європі: названо ціни

    Компанія Huawei презентувала свої смартфони серії Pura 70 на міжнародних ринках. У серію входять Pura…

    03.05.2024

    Тім Кук анонсував власний штучний інтелект Apple, який затьмарить решту нейромереж

    Під час сьогоднішнього звіту про доходи та збитки за другий фінансовий квартал 2024 року генеральний…

    03.05.2024

    Фахівці назвали причину частих поломок смартфонів: ніколи так не робіть

    Коли говорять про безепеку гаджетів, часто рекомендують правильно заряджати батарею, тримати подалі від води та…

    03.05.2024

    Apple відзвітувала за 2 квартал 2024 року, а Тім Кук розповів про роботу над ШІ

    Сьогодні вночі компанія Apple оголосила фінансові результати за другий фінансовий квартал 2024 року, який відповідає першому цьогорічному…

    03.05.2024

    7 налаштувань конфіденційності Telegram, які варто увімкнути негайно

    Поки невідомо, як довго ми ще можемо користуватися месенджером Telegram, у зв’язку з останніми подіями,…

    03.05.2024