Sony може піти з ринку смартфонів, і ось чому

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бізнес Sony скочується в прірву. Продажі йдуть все гірше, і компанія стоїть перед вибором: продовжувати випускати мобільні пристрої або ж відмовитися від них. Ряд джерел висловилися на користь того, що японська компанія змушена буде покинути ринок смартфонів.

За їхніми відомостями, перші кроки в цьому напрямку вже зроблені. Так, Sony скасувала розробку і випуск низки моделей. Причина – не витрачати гроші на сумнівні проекти, краще спрямувати кошти на розвиток інших напрямків діяльності компанії.

В останні роки попит на смартфони Sony стрімко падав. Так, якщо в 2017 році вдалося продати 13,5 млн трубок, то в минулому році цей показник склав 6,5 млн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітики вважають, що в поточному році компанії навряд чи вдасться реалізувати 2,5 млн пристроїв. Сама Sony більш оптимістична в своїх прогнозах і планує реалізувати 4 млн трубок.

За підсумками другого кварталу нинішнього року продажі мобільників Sony були на рівні 900 тисяч одиниць, а в третьому – 600 тисяч. Сама компанія на даний момент ніяк не коментує можливість покинути ринок смартфонів. Раніше вона заявляла про те, що створення мобільних пристроїв є важливим для неї напрямом і самі смартфони невід’ємна частина екосистеми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.