Фанати Apple змусили DxOMark поміняти правила тестування

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так вже сталося, подобається вам це чи ні, але саме DxOMark сьогодні є фактично єдиною лабораторією, яка проводить тестування камер смартфонів і складає відповідний рейтинг.

Для багатьох шанувальників мобільного фото і відео саме оцінка DxOMark є однією з визначальних при виборі свого наступного смартфона, тому більшість виробників намагається, щоб їх камерофони зайняли як можна більш високі місця в рейтингу.

Опублікований на цьому тижні огляд Apple iPhone 11 Pro Max показав, що смартфон набрав 117 балів (124 за фото і 102 відео). Це поставило його на третє місце після Huawei Mate 30 Pro і Xiaomi Mi Note 10.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак користувачі обурені тим фактом, що фахівці DxOMark тестували відеозапис тільки в режимі 1080р при 30 кадрах в секунду, але це ніяк не відображає справжні можливості відеокамери смартфона. У DxOMark відзначили, що за замовчуванням iPhone 11 Pro Max записує відео зі швидкістю 30 кадрів в секунду з роздільною здатністю 1080p.

Пізніше вони визнали, що режим 4K в сучасних смартфонах присутній не просто так. Тому, починаючи з 1 листопада 2019 року, у всіх відео-тестах DxOMark і при випробуванні фронтальних камер будуть використовуватися найкращі налаштування якості відео, незалежно від того, чи є ця настройка режимом за замовчуванням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.