Пенткамерний смартфон Xiaomi CC9 Pro представлений офіційно

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз у Китаї повним ходом йде офіційний захід Xiaomi, на якому компанія анонсує свої нові продукти. І найголовнішим таким продуктом виявився Xiaomi CC9 Pro.

Ця модель не має флагманської платформи (Snapdragon 730G хоч і гарна для середнього сегмента, але це не Snapdragon 855 Plus), зате у нього сперкамера і супераккумулятор, так і в цілому інші параметри добре збалансовані.

Загалом-то, всі характеристики камери стали відомі ще минулого тижня, але раз вже смартфон не самий пересічний, є сенс їх повторити. Основний датчик камери CC9 Pro — це S5KHMX роздільною здатністю 108 Мп. Він з’єднаний зі світлосильним об’єктивом з діафрагмою F/1,69. Є ще модуль для портретної зйомки (датчик роздільною здатністю 12 Мп і об’єктив з фокусною відстанню 50 мм), модуль для зйомки макро (мінімальна дистанція фокусування — 1,5 см), модуль із надширококутним об’єктивом (з кутом огляду 117°) і датчиком роздільною здатністю 20 Мп, а також модуль з телеоб’єктивом — за рахунок нього забезпечується 10-кратний гібридний оптичний зум. Є ще й 50-кратний цифровий, але першого, що забезпечує найкращу якість, для побутових ситуацій має бути достатньо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У камері застосована подвійна оптична стабілізація-стабілізований модуль з основним датчиком роздільною здатністю 108 Мп і модуль, що забезпечує оптичний зум. Передбачений окремий режим нічної зйомки, підтримується збереження матеріалу в RAW, ну а фото з основного датчика відчуваються «ненормально деталізованими». З урахуванням всього цього не дивно, що Xiaomi CC9 Pro дуже добре виступив в тесті DxOMark.

Фронтальна камера роздільною здатністю 32 Мп дозволяє робити якісні селфі навіть в умовах відверто слабкого освітлення.

Xiaomi CC9 Pro отримав так званий гіперболічний екран — його краї трохи загнуті на боковини. Матриця OLED діагоналлю 6,47 дюйма і роздільною здатністю Full HD+ забезпечує охоплення колірного простору DCI-P3 і характеризується контрастністю 400 000:1. В дисплей вбудований ультратонкий оптичний сканер відбитків пальців.

Тепер кілька слів про акумулятор, адже він теж супер. Ємність акумуляторної батареї смартфону становила 5260 мА·год. Підтримується технологія швидкої зарядки потужністю 30 Вт: за півгодини підключення до електромережі акумулятор заряджається на 58%, за 65 хвилин — на 100%.

Xiaomi CC9 Pro побудований на однокристальних платформі Snapdragon 730G «в якій використовуються технології Snapdragon 855». Технології технологіями, але на продуктивність топової SoC розраховувати не варто, втім, для середнього рівня Snapdragon 730G цілком хороша. Об’єм оперативної пам’яті — 6-8 ГБ, флеш-пам’яті — 128-256 ГБ.

У конфігурації смартфона також гучний динамік з великою акустичної камерою, багаторежимний адаптер NFC, дводіапазонний приймач GPS, стандартний роз’єм для навушників разом з портом USB-C, інфрачервоний випромінювач для керування побутовою технікою, «дихаючий» індикатор пропущених подій.

Вартість Xiaomi CC9 Pro вже оголошена. Базова версія з 6 ГБ ОЗУ і 128 ГБ флеш-пам’яті оцінена в $400 (10 тис грн). Версії 8/128 ГБ і 8/256 ГБ коштують, відповідно, $440 і $500 (11 тис грн і 12,6 тис грн).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.