Смартфони iPhone стрімко дешевшають

Як повідомляють аналітики Barclays, компанія Apple відмовляється від своєї стабільної цінової політики. Щоб розширити власну базу, Apple почала продавати iPhone за нижчою ціною.

Тім Лонг (Tim Long), аналітик Barclays з ІТ-обладнання, зазначив наприкінці минулого тижня, що середня ціна продажу iPhone зменшилася в порівнянні з попередніми роками.

Незважаючи на зниження продажів iPhone, Apple в третьому кварталі повідомила про хороші показники продажу і прибутку. Ціна акцій зросла більш ніж на 1%. Технічний гігант на чолі з Тімом Куком повідомили, що прибуток на акцію становить 3,03 долара, а виручка — 64 мільярда доларів. Аналітики очікували, що прибуток на акцію складе 2,48 долара, а виручка — 62,99 мільярда доларів. Показники Apple виросли через високий попит на iPad і AirPods і зростання бізнесу Apple в сфері сервісів.

Виручка від продажів iPhone склала 33,36 мільярда доларів, що трохи вище оцінки в 32,42 мільярда доларів. Але Ланг сказав, що середня ціна iPhone знизиться на 10% в четвертому кварталі. Компанія очікує, що середня ціна продажу знизиться на 12% за весь 2019 рік. Крім того, вона впаде ще нижче, приблизно на 6,5% в наступному році.

У вересні Apple випустила три нових iPhone: iPhone 11, iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max. iPhone 11 коштує від 699 доларів (17,3 тис грн) і на 50 доларів дешевше торішнього iPhone XR. Очікується, що нижчі ціни залучать більше покупців.

Залишається дочекатися виходу iPhone 5G і побачити, яку цінову політику Apple вибере в наступному році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.